Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Three Monkeys na Mrtvom kanalu ozbiljan je i ekstremno jeftin koktel bar

Riječki Three Monkeys ima dva identiteta. Ulazite li u njega s Mrtvog kanala, u ulici Fiumara, taj se bar doima kao brutalno “urbano”, lokalno mjesto za lokalne pijance višeg stila, uglavnom bivše i sadašnje rokere. Sjedite li pak na terasi Three Monkeysa u Vitezovićevoj ulici, u pješačkoj zoni kraj strogog centra Rijeke, ambijent postaje ljetni, gotovo turistički, gotovo premekan za toliko protuturistički grad kao što je Rijeka.

Emulzija ove dvije atmosfere, jedne iz Dirty Old Town i druge iz tipičnog, srdačnog mediteranskog grada, trebala bi Three Monkeys, baru otvorenom krajem lanjske godine, osiguravati dovoljno različitih gostiju. No, glavni argument Three Monkeys nevjerojatno su niske cijene.

Ni jedan od 28 ili 29 koktela ne košta više od 45 kuna, a većina se vrti oko 35. Što je smiješno jeftino s obzirom na činjenicu da iza Three Monkeys stoji vrlo talentirani miksolog, mršavi, bradati i beskrajno simpatični Dorijan Skoblar. Riječ je o barmenu koji uživa veliki respekt među profesionalcima, i koji je kadar izmiješati zaista dobar koktel, poput Aromatic Monkeya, dubokog, citrusnog i gorkoslatkog u najboljem značenju oznake bittersweet. Usto, Skoblar upravo radi na listi autentičnih riječkih koktela, poput Delta Soura, logično i neophodno za bar u gradu poput Rijeke.

Sizzling city, cool cocktails. When un Rijeka, order a nice Aromatic Monkey or anything from Mr. @dorijan_skoblar at @threemonkeysrijeka #bars #cocktail #craftedmixology #mixology #drinks #citylife #bartender #cocktaillovers

32 Likes, 1 Comments – Kult Plave Kamenice (@kultplavekamenice) on Instagram: “Sizzling city, cool cocktails. When un Rijeka, order a nice Aromatic Monkey or anything from Mr….”

Old Fashioned je nažalost brutalno sladak, napravljen s nekim beznačajnim bourbonom. Lista jakih pića jako je okej, s nizom hrvatskih ginova uključujući Old Pilots i Luftbremzer, dok izbor vina i pjenušaca treba zaboraviti, kao i većinu piva. Three Monkeys dobar je i napredan koncept, koji se mora upuštati u loše kompromise poput Pan piva da bi preživio. No, Three Monkeys čini nam se uvjerljivo najoriginalnijim barom u Rijeci.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Three Monkeys na Mrtvom kanalu ozbiljan je i ekstremno jeftin koktel bar

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min