Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Probali smo čips s bourbonom Jim Beam. Nismo oduševljeni

jim-beam-cips

Jim Beam jedan je od najprodavanijih bourbona. Lani se samo u Sjedinjenim Državama prodalo više od 60 milijuna boca, dok svjetske brojke prodaje Jim Beama prelaze 100 milijuna boca godišnje. I to vrijedi samo za bazične brendove s oznakom Jim Beam Bourbon. A tvrtka Jim Beam, koja je od 2014. godine u vlasništvu japanskog diva Suntory, proizvodi skupinu visokocijenjenih i skupih bourbona pod zajedničkom egidom Small Batch.

Jim Beam puni i niz likera baziranih na bourbonu, kao i vagone i vagone Beam Cole. Relativno nedavno Jim Beamov portfolio pojačan je čak i čipsom. Čips Jim Beam proizvodi se u Engleskoj, a u Zagrebu smo ga pronašli u Delicijama, po cijeni od 10 kuna za 40 grama.

Jim Beam je korektan, umjereno slan, relativno nemastan i jako hrskav čips, koji ima samo jedan mali problem. U njemu se ne osjećaju ni najblaži tragovi okusa bourbona. Okej, nismo očekivali čips s visokim postotkom alkohola, ali ovaj Jim Beam zaista nema nikakve organoleptičke veze s whiskeyem.

Riječ je naprosto o još jednoj tipičnoj korporativnoj manipulaciji brendom, koja se po kvaliteti ne razlikuje od drugih boljih čipseva na tržištu, dok po sadržaju ni najmanje ne asocira na popularni bourbon.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.