Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

POČINJE SEZONA U Carpaccio su stigli prvi ljetni vrganji

carpaccio-vrganji

Kao i unatrag puno godina, najbolji zagrebački talijanski restoran otvorio je sezonu vrganja u glavnom gradu. Prvi ovogodišnji vrganji stigli su u Carpaccio u petak popodne, a vlasnik Vlado Lisak toliko je zadovoljan kvalitetom da nam je poslao fotografiju vrganja u kašetama, prije nego što ih je kuhinja počela procesirati.

U Carpacciu se prvi vrganji već tradicionalno najčešće pripremaju na grillu, ali završavaju i u umacima za tjesteninu, kao i u rižotu. Gospodin Lisak vrganje nabavlja iz različitih izvora; katkad dolaze iz hrvatskih šuma, a katkad iz Slovenije.

vrganji-carpaccio

Stalni Carpacciovi gosti s nestrpljenjem očekuju početak sezone vrganja, koji u tom popularnom restoranu u Teslinoj ulici, redovito kreće ranije nego na tržnicama. Prvi vrganji samo su jedan od primjera Carpacciova respekta prema zaista sezonskim sastojcima. 

Prije nekoliko mjeseci Carpaccio je među prvima u Hrvatskoj posluživao divlje šparoge, i to u vrijeme kad ih mnogi kvarnerski i istarski ugledni restorani još nisu željeli držati zbog, kako su nam govorili u tim restoranima, visoke otkupne cijene prvih šparoga.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.