Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slovensko hrvatska večera u Radničkoj pokazala je da ManO2 postaje novo sjedište zagrebačkog fine dininga

mano2-smrcak

ManO2 sinoć je bio pun. Okej, radilo se o posebnom događaju, gostovanju renomiranih slovenskih chefova Luke Košira i Jakoba Pintara u sklopu prvog zagrebačkog R’N’B Weekenda, na koje je došla i skupina utjecajnih međunarodnih gastronovinara.

mano2-brancin

Ali, posljednjih je mjeseci, otkako je chef Hrvoje Kroflin uveo novi, ambiciozni degustacijski meni, ManO2 često pun, dok je godinama skoro svake večeri zjapio prazan. Gospodin Kroflin, jedan od neprijeporno najboljih hrvatskih chefova, ove je zime okupio jaku ekipu, u kojoj treba posebno istaknuti sommeliera Marka Rundeka i sous chefa Marka Turkovića , koji ManO2 upravo pretvara u ozbiljan fine dining restoran. 

mano2-kuhari

Čini se da je zagrebačka publika prepoznala i prihvatila ovu dobrodošlu promjenu. Na jučerašnjoj su se večeri izmjenjivala Manova jela i recepti slovenskih kuhara. Uvjerljivo najsnažniji dojam ostavio je Kroflinov custard od smrčaka (sezona je smrčaka)s dimljenim škampima, ukiseljenim lisičarkama i žumberačkim crnim tartufima .

Teleće srce s ciklom, ječmom i crnim paprom Luke Košira pokazalo je kako se pomalo brutalni sastojak pretvara u elegantno jelo, dok su bijele šparoge Jakoba Pintara, dijelom zapečene na otvorenoj vatri, dijelom fermentirane, bile baš preukusne.

Manov usoljeni brancin s pravim kavijarom i marmeladom od fermentiranog limuna efektno je otvorio ovu vrlo dobru večeru, koju je zatvorio sladoled od domaćeg jogurta s korabicom. U Manu2 sinoć su se pila vina slovenskih kuća Kabaj i Jakončič. Osobito su nam se svidjeli Jakončičev duboki, moćni , slatki žuti muškat i Kabajev cuvee Amfora iz 2007. godine.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.