Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Počeo je RNB Weekend, prvi zagrebački gastro summit. Evo što vas očekuje

rnb-1

Cijeli vrt i zgrada zagrebačke Gliptoteke ovih će dana biti središte prvog zagrebačkog R’N’B Weekenda, prvog zagrebačkog gastro summita posvećenom naprednijem dijelu domaće gastro industrije. Koncept RNB Weekenda kombinira formate street food festivala s kućicama, food truckovima, barovima i roštiljima u vrtu Gliptoteke, i klasični format gastro sajmova s nizom prezentacija, masterclassova, panela i posebnih eventa.

Prvog dana RNB Weeknda chefovi Hrvoje Kroflin, Luka Košir i Jakob Pintar u Manu2 priredili su izvrsnu večeru sa slovenskim vinarima Kabajem i Jakončičem, u petak ujutro promovirana je aplikacija Taste Atlas Matije Babića, a središnji večernji događaj bit će svečana dodjela Michelinovih zvjezdica hrvatskim restoranima za 2019.

vrt

U petak oko jedanaest ujutro, malo nakon što je RNB Weekend otvoren za javnost, vrt Gliptoteke napunili su novinari profesionalci iz hrvatske restoranske, barske i vinske industrije. Kućice su tijekom vikenda otvorili Hanami s izvrsnim ramenom i sushijem chefa Mochizukija, Submarine, RougeMarin, Mason Burgeri, Bread Club i Wolt, u prolazu Gliptoteke uspostavljen je Brewery Lane s točionicima hrvatskih craft pivovara, od Zmajske i Varionice do Primariusa, dok vinski dio programa drže Fakin, Roxanich, MIVA, Agris,Vivat, Badel, Kopjar i ostali.

View this post on Instagram

Brewery Lane #rnbweekend2019

A post shared by Tomo Ricov (@tomoricov) on

Posebnu vrijednost R’N’B Weekendu daje Coffee Weekend, dio festivala posvećen vrhunskoj kavi, na kojem smo danas ugodno popričali s ljudima iz riječke pržionice Hug&Punch, autorima prvog centra izvrsnosti kave u ovom dijelu Europe i brendu koji privlači sve više pažnje domaće publike specialty kava i prošli kraj brda bočica Cogitovih cold brew kava i Aqua Monaco tonika koji će zasigurno teći u potocima tijekom vikenda. Centralni događaj Coffee Weekenda svakako je masterclass o prženju koji će održati Scott Rao, najutjecajniji stručnjak u svijetu specialty kava.

Možda najbolji dio programa RNB Weekenda su paneli sa solidnim izboromrelevantnih tema i sugovornika. U petak su primjerice chefovi Tvrtko Šakota (NAV), Goran Kočiš (Noel) i Hrvoje Kroflin (ManO2) govorili o modernoj hrvatskoj kuhinji, Goran Filipović, član Uprave Jadranke, hrvatske hotelske grupe koja je postavila model uspješne promocije gastronomije u turizmu, govorio je o važnosti lokalnih proizvoda u turizmu, dok se u subotu očekuju paneli o teranu s Nikolom Benvenutijem, o ulozi soli u hrvatskoj gastronomiji s Ivanom Šimićem iz Solane Ramova i Kristinom Musom iz Solane Pag i The Barista panel s velikim Sašom Šestićem i urednice Barist a Magazina Sarom Allen.

Posebnu pažnju privukao je panel Vino u Hrvatskoj – 25 godina poslije na kojemu je Saša Špiranec ugostio Ivana Miloša, Tomislava Tomca i Nikolu Benvenutija i (R)evolucija kruha sa slovenskim eksperticama Anitom Šumer i Natašom Đurić (Hiša Franko) i suosnivačem zagrebačkog Brad Cluba Karlom Vulinom. Organizatori RNB Weekenda su osnivači Weekend Media Festivala. Trodnevni će festival osim panela i masterclassova obilježiti i niz tematskih partyja. Cijeli program možete pratiti OVDJE.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.