Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Netko je dao 150.000 kuna za masni papirnati tanjur s kojeg je Kurt Cobain jeo pizzu

cobain

Aukcijska kuća Julien’s ovih je dana u New Yorku na prodaju je stavila papirnati tanjur s kojega je Kurt Cobain 1990. jeo pizzu. Mislili su da bi za tu bizarnu memorabiliju mogli dobiti između tisuće i dvije tisuće dolara. Ali ne, netko je za komad masnog kartona s kojeg je veliki frontmen Nirvane pojeo komad pizze, iskeširao 22.400 dolara.

Olakšavajuća okolnost je što je na poleđini tanjura lista pjesama na Nirvanin koncert u Washingtonu 23. travnja 1990. koju je valjda Cobain na brzinu napisao prije nastupa. Kako se sarkatično zapitao jedan američki novinar, što može biti više grunge i anti-establishment nego potrošiti nečiju godišnju plaću na komad jednokratnog posuđa?

Kurt Cobain, bio je jedan od najvećih rock glazbenika svih vremena i jedan od amblematskih likova grunge pokreta. Nirvana je s albumom Nevermind i pjesmama Smells Like Teen Spirit, Polly i Lithium napravila žestok generacijski zaokret na rock sceni i u kratkom vremenu uspjela iz prevratničkog postati veliki rock band, što malokome uspijeva i što je malotko predviđao za Nirvanu. Sve je prestalo kad se Cobain 8. travnja 1994. ubio u svojoj kući u Seattleu.

Na aukciji u Julien’su prodavalo se još nekoliko Cobainovih predmeta, uključujući vestu koju je nosio na snimanju 1994 koja je prodana za 75.000 dolara. Cobainove veste najtraženija su Nirvanina memorabilia, on koju je nosio na nezaboravljenom MTV Unplugged nastupu 2015. je prodana za 137.000 dolara.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.