Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Idući četvrtak u Manu2 gostuje slovenski progresivni chef Luka Košir

mano2

U restoranu ManO2 drugog će se četvrtka održati jedna od najuzbudljivijih gastronomskih večera u Zagrebu, u prvoj polovici godine. U Manu će, naime, kuhati avangardni slovenski chef Luka Košir, čiji je obiteljski restoran Gostišče Grič stekao reputaciju jednog od najuzbudljivijih u Sloveniji.

Osim po neobičnim tehnikama i sastojcima poput ručno izrađenog ekstrakta brezine kore i fermentiranju najneočekivanijih namirnica, Košir je poznat i po suradnji s legendarnim švedskim foragerom i uzgajivačem pataka Peterom Blombergssonom, koji je svojedobno radio za velikog Magnusa Nilssona u Fävikenu.

Osim Košira i Manova chefa Hrvoja Kroflina, u Manu2 će 23, svibnja kuhati i Jakob Pintar, još jedan slovenski chef mlađe generacije. Gospodin Pintar sada vodi ljubljanski tapas restoran TaBar, a u inozemstvu je radio ili stažirao u bečkom Steirerecku , londonskom Mazeu i pariškom L’Atelier de Joel Robuchon. Na Manovoj slovensko-hrvatskoj večeri točit će se vina iz Goriških brda, dobro poznatih kuća Kabaj i Jakončič.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.