Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Noštromo u Malinskoj korektna je zalogajnica, s ponešto svježe hrane

nostromo-skoljke2

Na terasi Noštroma, simpatične konobe u Malinskoj, dočekao nas je depresivni dnevni meni s pohanim pilećim fileom u glavnoj ulozi. Nekoliko metara dalje, crna je ploča bila puna daleko zanimljivijih jela: školjke na buzaru, janjeći gulaš, fritaja sa šparogama, šurlice s lignjama, sve ispod 90 kuna. U blagovaonici je gorjela vatra, koju je simpatična i brza konobarica održavala ovećim cjepanicama.

nostromo-terasa

Budući da nam se žurilo, naručili smo samo dva jela: buzaru od raznovrsnih školjki i janjeći gulaš s domaćom, prilično precizno skuhanom tjesteninom. Školjke su bile svježe (nismo sigurni za jakovsku kapicu) ali površno očišćene, pa smo tako uz jednu kapelungu pojeli dosta pijeska. Osim toga, buzara nije imala baš nikakav okus: ni po moru i školjkama, ni po začinima, ni po ulju, ni po rajčicama. Posve je neobično da nam uz buzaru nisu donijeli maslinovo ulje. 

Gulaš je bio nešto uspješniji, ali također s nedovoljno definiranim okusima, i ne baš privlačnom bojom. Sivosmeđe nijanse ne čine hranu seksi.

Kruh je očekivano loš, a vinska karta temelji se na solidnim Deklićev vinima. Teran iz 2016. živahan je, pitak i ima zanimljiv, bogati bouquet. Brzi ručak na Krku platili smo 350 kuna, što je, računamo li i buteljku vina, više nego prihvatljivo. Šteta je što kuhinja nije ambicioznija i točnija u izvedbama.

NOŠTROMO

Ulica Lina Bolmarčića 20, Malinska, Krk

HRANA +2/5 VINA -3/5 AMBIJENT 3/5 POSLUGA +3/5

kreditne kartice Amex, Visa, Mastercard

VISA Inspire_logo_web copy

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.