Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

PINK LADY Ovo su najbolje food fotografije na svijetu za 2019.

pink-lady-19-pobjednik-g

Mislite li da su tanjuri iz ptičje perspektive koje stavljate na Instagram ozbiljne fotografija hrane, Pink Lady Food Photographer Of The Year je tu da vam proširi vidike.

Najvažnije svjetsko natjecanje za food fotografiju i jedno od najcjenjenijih nišnih natjecanja na svjetskog fotografskoj i filmskoj sceni, proglasilo je pobjednike za 2019. Riječ je o fotografima koji svojim radom inteligentno i duboko proniču u slojeve značenja koje hrana zaista nosi, od socijalnih do kulturoloških i ezoteričnih, a među kojima je ove godine najboljim proglašen Kinez Jianhui Liao s nevjerojatnom fotografijom kolektivnog obrednog jedenja noodlesa u kineskom okrugu Shexian.

pink-lady-19-pobjednik
Jianhui Liao, Kotao noodlesa

Ovo se slavlje priređuje svake godine na rođendan Nüwe, majke božice koja je prema kineskoj mitologiji stvorila čovječanstvo kad je popravila Stub nebesa. Za Nüwin rođendan seljaci odijevaju kostime koji evociraju doba dinstije Qing i okupljaju se oko golemih kazana s noodlesima koje dijele.

Ove godine žiri je ocjenjivao 9000 radova iz 77 zemalja. Finale u Londonu, u koje je ušlo 28 fotografija, pod sponzorstvom šampanjske kuće Taittinger pratilo je 400 gostiju. Važno je podsjetiti da je sjajna hrvatska fotografkinja Maja Danica Pečanić na Pink Lady Photographer of The Year 2017. ušla u finale u kategoriji Food for Family s fotografijom Piknik. Donosimo izbor najboljih fotografija s ovogodišnjeg Pink Lady izbora.

POBJEDNIK – Kotao noodlesa, Jianhui Liao

pink-lady-19-pobjednik

MLAĐI OD 10 GODINA Passion Fruit Love, Joshua George

pink-lady-2019-young

HRANA U AKCIJI Točenje vode na uličnoj česmi,Kazi Mushfiq

pink-lady-2019-action

STUDENTI Karnalna večera,Chloe Dann

pink-lady-2019-studenti

POLITIKA HRANE Kravin tantrum, Martin Chamberlain

INOVACIJA Razbijeno jaje, Michael Hedge

ŽETVA Žetva zlata, Kazi Mushfiq

STREET FOOD Rishu Kesarwale, Debdatta Chakraborty

OBJAVLJENI RADOVI Red Octopus, Cosimo Barletta


Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.