Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Izvrsna Osteria Debeluh chefa Jure Tomiča dobila je nagradu JRE za najbolji servis 2019.

jure-tomic-jre-nagrada

Osteria Debeluh chefa Jure Tomiča dobila je nagradu za najbolji servis na netom održanom kongresu organizacije Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) u Liegeu. Zbog svoje lokacije u Brežicama, Osteriju Debeluh zovu i najboljim zagrebačkim restoranom izvan Hrvatske.

“Hvala svima koji vidite naš trud, ovo je velika nagrada naš prošli rad i još veći poticaj za dalje. Od srca hvala svima koji ste dio toga,”napisao je Tomič na Facebook stranici Osterije Debeluh.

Dvadesetak minuta vožnje od Zagreba, chef Jure Tomič konkurira i hrvatskim i slovenskim fine dining restoranima, suverenim kuhanjem i pristupačnijim cijenama. Bivši sommelierski prvak Slovenije i pobjednik Barillina svjetskog prvenstva u pripremi tjestenine, Tomič se u Osteriji Debeluh bavi visokim hedonističkim kuhanjem s jakim lokalnim naglascima.

Debeluhova jela, kreativna, tehnički superiorno izvedena i emotivna, poput tjestenine s cvijetom tikvica u kozjem siru i bučinom ulju, ili jaje na lisičarkama s hrskavim mikročipsom od krumpira i aromatičnom pjenicom od vrganja, uz izvrsnu vinsku listu i servis, razlog su zašto mnogi Hrvati novac radije troše u Osteriji Debeluh nego u poznatim gradskim restoranima.

U ovogodišnjoj konkurenciji za JRE Service Award bilo je 10 restorana iz Austrije, Belgije, Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Španjolske i Švicarske, dok se iz Hrvatske nominiran Dubravkin put. Prije dvije godine, JRE Service Award osvojio je šibenski Pelegrini.

JRE svake godine dodjeljuje nagrade za inovaciju (nominiran je rovinjski Monte), Taste of Origin, autentičnost lokalnih okusa (nominiran je Boškinac), za najtalentiranije chefove (nominiran je Fabricio Vežnaver iz Pergole), restoranske poduzetnike (nominiran je Rudi Štefan iz Pelegrinija) i za čuvanje naslijeđa, za što je ove godine nominiran restoran San Rocco obitelji Fernetich iz Brtonigle.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.