Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Daniela Soto-Innes je najbolja chefica na svijetu u izboru World’s 50 Best

j-soto-innes

Chefica njujorškog restorana Cosme Daniela Soto-Innes proglašena je najboljom cheficom na svijetu u prestižnom izboru World’s 50 Best Restaurants. Soto-Innes je godinama radila u restoranu Pujol velikog meksičkog chefa Enriquea Olvere.

Prije pet godina s Olverom je otvorila Cosme. Njujorška publika od prvog ju je dana proglasila jednom od najvažnijih chefica na američkoj sceni. Godine 2016. dobila je Rising Star Award, najjaču američku nagradu za chefove u usponu koju dodjeljuje fondacija James Beard.

Daniela Soto-Innes u Cosmeu se bavi zapravo vrlo progresivnom kuhinjom. Ta je kuhinja duboko ukorijenjena duboko u meksičke tradicije, ali svojom modernošću i relevantnošću prekida dugogodišnju banalizaciju i klišeje o toj impresivnoj gastronomskoj kulturi. Ovo je dosta šturi opis promjene i relevantnosti koju je ova sjajna chefica donijela na američku i svjetsku restoransku scenu. Soto-Innes je u svemu što radi i govori ispred svog vremena i njen će se utjecaj s godinama sve bolje vidjeti.

S titulom najbolje chefice na svijetu, Daniela Soto-Innes pridružuje se briljantnim cheficama poput Helene Darroze, Dominique Crenn, Ane Roš, Anne Sophie Pic i Clare Smyth.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.