Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Zagrebački Burgeraj u srijedu slavi peti rođendan

burgeraj

O Burgeraju pišemo razmjerno rijetko i nikad ga ne ocjenjujemo, jer smo obiteljski povezani s njegovim vlasnicima. Međutim, bilo bi besmisleno ne zabilježiti peti rođendan ovog jedinstvenog burger bara u Preradovićevoj ulici.

Burgeraj je danas omiljeni lokal brojnih zagrebačkih ugostitelja i chefova, koji se slažu da je riječ o jednom od najboljih hrvatskih mjesta specijaliziranih za hamburgere. Burgerajev chef Željko Kvarda obilazio je relevantne njujorške burger shopove, u kojima jr naučio kako zapravo trebaju izgledati zanatski izrađeni hamburgeri: čisto meso, rahla tekstura, bez začina osim soli.

I danas se u Burgeraju govedina, koja svakodnevno stiže Dolca, prvo ručno mesarski obrađuje (oko 30 posto mesa otpada), zatim ručno melje i onda ručno oblikuje u pljeskavice. Nema smrzavanja, nema strojeva koji formiraju meso i nema istiskivanja zraka. Umaci su također kućni.

I to je autentični craft. Što je zagrebačka publika masovno prepoznala i prihvatila, pa tako Burgeraj slavi peti rođendan u prilično veselom raspoloženju.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Zagrebački Burgeraj u srijedu slavi peti rođendan

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min