Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ana Grgić i Janez Bratovž sudit će na prestižnom S.Pellegrino Young Chef natjecanju

young-chef-suci

San Pellegrino upotpunuje listu regionalnih sudaca na natjecanju Young Chef, najprestižnijem svjetskom natjecanju za mlade kuhare. Za kuhare mlađe od 30 godina koji se tek probijaju, Young Chef je ono što je za najbolje svjetske restorane lista World’s 50 Best Restaurants. Riječ je o izboru koji im može lansirati karijere i omogućiti kontakte s najutjecajnijim chefovima, restauraterima i gastro medijima.

Još važnije, sudjelovanje u natjecanju Young Chef mladim profesionalcima pokazuje kakvi su zaista standardi i zahtjevi u vrhu njihove industrije. Na natjecanju, za koje prijave traju do 30. travnja, sude najveći chefovi današnjice. Lanjskog pobjednika Yasuhira Fujija, koji se natjecao pod mentorstvom chefa Luce Fantina, u finalu su ocjenjivali Dominique Crenn, Paul Pairet, Ana Roš, Virgilio Martinez, Margarita Fores i Brett Graham i Annie Feolde. Sve o Velikom finalu natjecanja S.Pellegrino Young Chef možete pročitati OVDJE

young-chef-2019

Nakon zatvaranja prijava, biraju se kandidati za izlučna regionalna natjecanja. Od 1. svibnja kandidati koji prođu u uži izbor bit će podijeljeni u 12 regija. Lista regionalnih polufinalista bit će objavljena 7. lipnja 2019. Prijave će se ocjenjivati u glasovitoj talijanskoj kulinarskoj akademiji ALMA. Za svaku regiju izabrat će se 10 do 15 polufinalista.

Na regionalnim natjecanjima sude i mentoriraju veliki lokalni chefovi, poput Anne Sophie Pic i Heika Niedera za Zapadnu Europu ili Petera Gilmorea i Dana Huntera za pacifičku regiju. Hrvatski mladi chefovi natječu se u regiji Italija i Jugoistočna Europa. Na ovom polufinalu sudit će i Esplanadina glavna chefica Ana Grgić i slovenski veteran Janez Bratovž iz ljubljanskog restorana JB. Ovo je prvi put da na S.Pellegrinovom natjecanju sudi chef iz Hrvatske, dosta važan milestone za lokalnu restoransku scenu.  Nadamo se i da ćemo u polufinalnom i finalnom natjecanju gledati hrvatske mlade chefove.

Sve o propozicijama natjecanja, mentorima, kriterijima ocjenjivanja i prijavama možete pročitati OVDJE

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.