Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Hrskava pohana piletina

pohana-piletina

KFC nije izmislio pohanu piletinu. Samo je genijalno komercijalizirao njenu univerzalnu omiljenost. Fast-food lanci preuzeli su sve moguće comfort food formate, ali domaća pohana piletina još uvijek najbolje tješi. Ovaj recept je nešto između starinske domaće pohane piletine i guilty pleasurea iz kasnonoćnih posjeta fast food lokalima.

Hrskava pohana piletina

pohana-piletina

Sastojci

  • 1 veliko jaje, umutite
  • 1 šalica mlaćenice
  • 1 pile, narezano na 6 kmada
  • 1 šalica brašna
  • 1 žličica mljevenog origana
  • 1 žličica čilija up rahu
  • 1 žličica sušene kadulje
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1 žličica sušenog mažurana
  • 1 žličica papra
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice paprike
  • 1 žlica soli aromatizirane lukom 
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • svinjska mast ili ulje, dovoljno da prekrije meso dok se prži

 U velikoj zdjeli umutite jaja i mlaćenicu. Komade piletine umočite u mješavinu. U drugu zdjelu stavite brašno i u njega umiješajte sve začine i aromatično bilje.
Izvadite piletinu iz jaja i mlaćenice, pustite da se višak tekućine ocijedi, pa uvaljajte u brašno. U fritezu ili duboku tavu za prženje stavite ulje ili mast, zagrijte na 180 stupnjeva. Pržite piletinu s obje strane, trebat će vam 8 do 10 minuta, dok ne postane hrskava i zlatnožuta. Izvadite iz masnoće, stavite na kuhinjski papir ili rešetku iz pećnice da se ocijedi višak masnoće, posolite, popaprite, poslužite što prije uz pomfrit, kečap, tartar umak i sl… 

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Hrskava pohana piletina

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min