Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

El Toro Street Food baš je jako dobar s uzbudljivom i atraktivno prezentiranom hranom za nevelik novac

el-toro-ceviche

El Toro Street Food zasad nismo ocijenili, jer je hrana toliko dobra da se u još nekoliko posjeta moramo uvjeriti hoće li zadržati sadašnju razinu. Ručak na punoj terasi u Petrinjskoj počeli smo humusom s pita breadom  i cevicheom od kozica.

Humus je, dakle, najbolji koji smo probali u Zagrebu, s vizualno i okusno važnim elementima poput propisno narezanog vlasca i crvene paprike, i s odlično pogođenom teksturom, koja je prelazila iz blago zrnaste u svilenkastu.

el-toro-humus
Pikantni humus

Ceviche je bio još efektniji od humusa: fenomenalno je izgledao, s naglascima zelene i crvene boje, a svi su okusni elementi podigli i osvježili same kozice. Majstorski tretirani “sirovi” luk, koji je bio fino obrađen i sladak, govori o kompetentnosti kuhinje. 

Dim sum s kozicama izgledao je veselo, proljetno i cvjetno, s opet odlično pogođenom elastično-nježnom teksturom tijesta i s bogatim, slatko pikantnim punjenjem.  

https://plavakamenica.hr/2019/04/17/el-toro-street-food-bas-je-jako-dobar-s-uzbudljivom-i-atraktivno-prezentiranom-hranom-za-nevelik-novac/
Ceviche od kozica

Obrazi od grdobine prvo se kuhaju u sous videu, da bi se zatim pomiješali s puno korijanderova lišća, pa pohali u panku. Veseli nas da se komad ribe koji većini restorana nije najomiljeniji tako pametno i efikasno upotrebljava. I tu smo morali stati. Što je šteta, jer je meni chefa Maria Mihelja jako privlačan i inteligentan.

el-toro-dim-sum
Dim sum

Nasuprot  najavama, El Toro Street Food, kao što je vidljivo iz našeg današnjeg ručka, nije samo latinocentričan, nego se upustio u širi zahvat klasičnih street food formata, pa se tako na jelovniku nalaze i burger od black angusa, salata s bulgurom, hrskava piletina, parfait od pilećih jetara, ali i quesadilla i empanada. Quesadilla je prvog dana rada El Toro Street Fooda bila apsolutni favorit.

el-toro-grdobina
Obrazi grdobine

Cijene se kreću između pedesetak i 95 kuna, ne računajući  biftek koji jedini prelazi 100 kuna. Vinska lista kratka je i komercijalna, s razumnim cijenama. Sva se vina toče na čaše, a većina čaša košta manje od trideset kuna. Postava stola neobično je ambiciozna za streetfood restoran.

El Toro Streetfood, naime, na svakom stolu drži Chiavalonovo ulje, ljuti umak i z vlastite proizvodnje i propisne, drvene mlince za papar. Zadrži li El Toro Streetfood sadašnju razinu kvalitete, možemo konstatirati da je ona prva, Šakotina Mundoaka, dobila dostojnog nasljednika.

El Toro Street Food meni

EL TORO

Petrinjska 2, Zagreb

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.