Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zarja, vodeći domaći proizvođač cherry rajčica, sada se zove Rajska

Godinama smo u supermarketima tražili male rajčice s oznakom Zarja. Bio je to jedini brand čije su rajčice zaista imale okus po rajčicama i tijekom zime i proljeća.

Zarja je velika tvrtka osnovana u Svetoj Nedjelji kraj Samobora prije dvadesetak godina. U obližnjem Kerestincu imaju vrlo velike staklenike, tako da svojim cherry, grapolo i cocktail rajčicama opskrbljuju i velike lance supermarketa i veće restorane, i male zanatske lokale. Bolji zagrebački burger barovi izvan sezone rajčica koriste skoro isključivo Zarja rajčice, koje su definitivno ukusnije od skoro svih talijanskih, španjolskih ili izraelskih cherry rajčica po našim samoposluživanjima.

Prije par mjeseci Zarja je nestala s tržišta. Prvo smo pomislili da ova dobra hrvatska poljoprivredna priča ipak nije doživjela happy end. No, nedavno su se u dućanima pojavile rajčice Rajska. Zarja se preimenovala u Rajsku, a rajčice su jednako ukusne kao i uvijek. Novo ime branda svakako ima smisla, jer je neposredno  povezano s nazivom samog proizvoda, dok je Zarja zvučalo pomalo nerazumljivo i ekscentrično.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.