Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina
svijet-vina-banner

Probali smo novu Krauthakerovu graševinu Vidim iz 2018. Izvrsno će se prodavati

krauthaker-vidim-2018-g

Prije desetak godina Tom Stevenson, vodeći britanski stručnjak za šampanjce, pristao je na neobičan izazov Richarda Geoffroya, ondašnjeg šefa podruma Dom Perignona i najutjecajnijeg enologa u šampanjskoj kući Moët et Chandon, kojoj Perignon pripada. Geoffroy je predložio Stevensonu, koji kao ni većina vinskih kritičara nije obožavatelj Moët et Chandona, da iz bilo koje pošiljke s bilo koje prodajnog mjesta, iz bilo kojeg restoranskog podruma, uzme koliko god želi buteljki bazičnog Moëtova šampanjca Brut Imperial, sve na Moëtov račun, i da ih analizira kod kuće i u svom laboratoriju.

Stevenson je nabavio mnogo uzoraka s puno različitih lokacija, pa ih je analizirao organoleptički i kemijski. Da bi zaključio kako su sva vina ista i kako je Moëtov Brut Imperial, kojeg se proizvodi više od 20 milijuna boca godišnje, impresivno konzistentan.

krauthaker-vidim-2018-ID

Impresivno konzistentno precizna je ocjena za mlade Krauthakerove graševine. Kupci znaju da će u travnju tekuće godine dobiti perfektno napravljeno vino iz lanjske berbe, s puno tipičnih sortnih aroma kamilice, krušaka i slatkih zrelih jabuka, s uljastom teksturom, s dovoljno svježine da bi se vino vrlo lako pilo i s malo meda u aftertasteu.

I tako već više od četvrt stoljeća, što je Krauthakera učinilo najkomercijalnijim hrvatskim privatnim vinarom uz Franka Kozlovića. I Graševina Vidim iz prošlogodišnje berbe, koja se upravo pojavila u distribuciji, još je jedan tipičan primjer krauthakerovske pouzdanosti u kvaliteti.

Vlado Krauthaker proizvodi niz jako uzbudljivih vina: od sočnog Mercsa, preko izvrsnih maceracija do briljantnih predikata. Ali, mlade graševine ostat će njegov trademark za široku publiku, koja za prihvatljiv novac želi piti dobro vino.

Gastronomska preporuka Probali smo Vidim uz Baranjski kulen s čijom se pikantnim slatkoćom fino složio. Dobro je podnio i fetu mladog parmezana, no prirodni su mu partneri lungići, kotleti, pečena piletina i pržena sitna plava riba.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Probali smo novu Krauthakerovu graševinu Vidim iz 2018. Izvrsno će se prodavati

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min