Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Čajana Jing Yuan je najspektakularniji jeftini lokal u Zagrebu

Jing Yuan nije luksuzno uređen, nema skupi namještaj, velika ogledala ni raskošne lustere. Čajana Jing Yuan izgleda poput privatnog stana s uredom u jednom kutu, malim šankom u drugom kutu, bezbroj memorabilija i starinskim azijskim namještajem; ugođaj je topao, opušten i optimalno egzotičan. Čajevi su fantastični, a hrana vrlo dobra.

Jing Yuan drži 22 vrste čaja, koji su podijeljeni u žanrove. Prvo imamo sekciju za početnike, pa tri zelena čaja, jedan žuti, dva oolonga, dva tamna čaja, tri crvena i crna i tri bijela.

Mi smo se u kišno i hladno zagrebačko popodne prvo zagrijali jako fermentiranim, vrlo tamnim zrelim Pu Erhom, koji je jako mirisao po dimu i zemlji, da bi zatim prešli na Srebrnu iglu: riječ je o elegantnom žutom čaju s otoka Junshana u regiji Hunan. Srebrna igla elegantna je, jako cvjetna, s blagim začinskim notama.

Osim najboljih čajeva u Zagrebu Jing Yuan drži i vrlo pristojnu, smiješno jeftinu hranu. Kuhani dim sum od svinjetine košta 33 kune, a prženi s povrćem 39 kuna. Budući da se u porciji dobije čak deset okruglica, radi se o fantastičnoj vrijednosti za novac.

Mesni dim sum imaj lijepo zaokruženi, intenzivan okus, dok  su prženi s povrćem ponešto preslatki, ali se mogu pohvaliti neodoljivo hrskavom teksturom.

Jing Yuan meni

Osim dim suma, Jing Yuan priprema nekoliko jela s rižom i tjesteninom (najskuplja je riža s janjetinom za 69  kuna), a uz čaj još možete naručiti suho voće, oraščiće i čajne kolače.

Čajana Jing Yuan relativno je prazna, što je stvara ugodan neditativni osjećaj, ali je zapravo grozna šteta. Teško je zamisliti ugodniji i originalniji lokal blizu centra Zagreba.

ČAJANA JING YUAN

Ilica 107, Zagreb

ČAJ 5/5  DIM SUM -4/5 AMBIJENT -5/5  SERVIS 4/5

kartice Visa, Mastercard, Maestro

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.