Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

A WEALTH OF INSIGHT Od Ane Roš do braće Roca, nova knjiga otkriva slavne chefove kao malokoja dosad

knjiga-chefovi

Rahim Kanani je poznati novinar, suradnik Forbesa, CNN-a, Huffington Posta, New York Timesa, specijalist za intervjue najvišeg profila i vlasnik medijske konzultantske grupe koja se sve više bavi hospitality industrijom.

Kanani je i autor serijala Wealth of Insight (Bogatstvo uvida), knjiga koje otkrivaju inspiracije, motivacije i liderske stilove najuspješnijih profesionalaca u svojim kategorijama. Nakon uspjeha knjige A Wealth of Insight posvećene najboljim svjetskim hotelijerima, Kanani je ovih dana objavio novi nastavak posvećen chefovima.

roca-knjiga-chefovi

Knjiga koja dizajnom podsjeća na kuharice, ne bavi se izravno hranom. A Wealth of Insight: The World’s Best Chefs on Creativity, Leadership and Perfection odgovara na pitanja koja si često postavljamo ali na koja chefovi ne odgovaraju ni često ni rado; kakav mentalni proces dovodi Andonija Aduriza do novih ideja, s kojom se mišlju budi Albert Adria, što tjera naprijed Anu Roš…Kananija su zanimale tri teme: kreativnost, liderstvo i savršenstvo, ali knjiga kroz profile 45 najboljih svjetskih chefova donosi puno drugih informacija, koje mogu biti zanimljive i ljudima koji nemaju ništa s gastronomijom.

Predgovor je napisao Ferran Adria. “Ovo je autentični pregled svakog kutka svijeta, u kojemu Kanani dokumentira sve inovativne sisteme razvijene u radionicama i kuhinjama najboljih chefova današnjice, od posve holističkih pristupa do čistog artizma,” piše Adria. Kanani je rekao da je knjigu odlučio napisati nakon jednog dugog tasting menija u washingtonskom restoranu chefa Josea Andresa, koji je za njega bio “čisto otkriće”.

“Bilo je to moje prvo iskustvo u restoranu koji postoji radi ljubitelja gastronomije, i to u restoranu kojega slave zbog njegove kreativnosti i inovacije. Otišao sam pun čuđenja i znatiželje, ne samo prema kulinarskom svijetu, nego prema životu,” kaže Kanani. Tako je počeo posjećivati chefove i dao im otvorene ruke da otkriju kako su postali to što su danas i od čega su zapravo sazdani.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.