Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jutros je na šibenskoj tvrđavi Barone otvoren drugi Chef’s Stage

Elena Arzak oblačila je kuharsku uniformu ispod dva velika topa na šibenskoj tvrđavi Barone, kojom je puhao žestoki jugo. Rudi Štefan čekao je zadnji autobus s još nekoliko chefova, a brigada kuhara već se postrojavala na maloj pozornici iza koje puca fantastičan pogled na more i otoke.

Elena Arzak

Oko pozornice se vrzmalo par stotina dobro raspoloženih ljudi; skoro svatko tko znači nešto u hrvatskoj restoranskoj industriji, i ovog je ožujka došao u Šibenik. Pojavio se čak i chef zagrebačkog Nava Tvrtko Šakota, poznat po izbjegavanju masovnijih događaja.

Osobito veseli odličan odziv kuhara mlađe i srednje generacije , koji pokazuje da ti ljudi doista žele učiti i napredovati

Stranu je reprezentaciju predvodila slavna Elena Arzak, a na Chef’s Stage su došli i čuveni Turčin Maksut Askar, Sakai Fumiko iz Japana, Grk Angelos Lantos, Erik Kragh Vildgaard i mnogi drugi, dok smo u slovenskoj grupi srdačno pozdravili Juru Tomiča,  vlasnika  izvrsnog restorana Debeluh u Brežicama.

Poslije kratkih uvodnih govora, chefovi i gosti preselili su se na donju terase tvrđave Barone, gdje je priređen šibenski marendin s nizom jednostavnih tradicionalnih jela.

U 13 i 30 u Kongresnom centru Amadria Parka počinje panel rasprava o održivosti, glavnoj temi ovogodišnjeg Chef’ s Stagea. Na toj raspravi sudjeluje Elena Arzak.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.