Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danijela Pifar i Bojan Vuković (ex Valsabbion i Meneghetti) u Puli su otvorili Street Food Two

two-street-food-g

Katkad su potrebne godine, pa i desetljeća, da u kreativnim disciplinama pronađete svoju pravu vokaciju. Istarski chefovi Danijela Pifar i Bojan Vuković svojedobno su kuhali u Valsabbionu gdje, naravno, nisu mogli doći do izražaja jer je rukopis tog avangardnog restorana diktirala Sonja Perić.

two-pula

Zatim su gospođa Pifar i gospodin Vuković prešli u Meneghetti, gdje su se bavili klasičnim fine diningom, koji možda nije najbolje funkcionirao, kako zbog premalog naglaska na sezonsku kuhinju, tako i zbog pojedinih tehničkih grešaka. U Meneghettiju ste u njihovo vrijeme mogli jesti i jako dobro i sasvim prosječno.

Po odlasku iz Meneghettija, Pifar i Vuković u Puli su otvorili Street Food Two. Two je smješten u središtu Pule, priprema niz sendviča i dvadesetak kuhanih jela poput guste juhe od mrkve, naranče i đumbira, pljukanaca s domaćom šalšom i grana padanom i zelenih njoka sa šugom od piletine i povrća, a cijene su ekscentrično niske: između 19 i 40 kuma. Nadamo se da su chefovi koji su otvorili Two napokon pronašli svoju pravu vokaciju. Puli je, ionako, zanatski, profesionalni street food prilično neophodan.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.