Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U petak se otvara Franko’s Pizza & Bar, najambiciozniji pizzaurant u Hrvatskoj

franko-pizza-g

Vlasnici nove zagrebačkog Franko’s Pizza & Bara napravili su potez bez presedana u novom, u Hrvatskoj sve popularnijem žanru pizzauranta. I sasvim logičan potez.

Za novu pizzeriu, koja se u petak otvara u Branimirovoj ulici u neposrednoj blizini Muzeja Automobila, kao konzultante su angažirali neke od najvećih eksperata u svojim područjima. Za pizzu osnivača O’Hare Marina Vanjaka, za servis, bar i vinsku listu barmena Darka Uremovića, a dio menija sa salatama i malim bistro jelima potpisuje jedan od najboljih hrvatskih chefova.

Franko-sala

Sjajno uređenim prostorom dominiraju šank s visokim osvijetljenim retro-pultom i efektni lusteri, a osim glavnog, restoranskog dijela s velikim stolovima, imaju i dio s visokim barskim stolovima.

franko-pizze

Ambijent kombinira feeling fancy restorana i mjesta za izlaske, detalji su vrlo pažljivo osmišljeni, ali ono po čemu bi Franko’s Pizza&Bar zaista odskače u zagrebačkoj ponudi jest činjenica da su prvi uz dobru pizzu (napoletane koje izgledaju školski) ponudili i ozbiljnu kartu koktela i vina, koncept koji se na primjeru splitske Bokamorre i Baste pokazao izuzetno uspješnim.

Franko’s Pizza & Bar od petka radi cijeli dan.

Fotografije/Bojan Zibar

FRANKO’S PIZZA & BAR

Ulica Kneza Branimira 71/A, Zagreb

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.