Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sretnici, Mate Janković na Facebooku objavljuje recepte s kojima možete naučiti kuhati kao profi

mate-jankovic-recepti

“Dugo sam razmišljao kako ovu stranicu učiniti korisnijom,” napisao je chef Mate Janković u veljači na svojoj Facebook stranici, “Ok, lažem, nisam. Ali svakako je trenutak za iskorak”. Tako je počela, zapravo nastavila se serija postova s detaljnim step-by-step receptima za klasične stvari poput rižota, baba ganousha ili ukiseljenog povrća. “Većina ljudi želi recepte,” objasnio je Janković na Facebooku, “Ono, gramaže, vrijeme kuhanja, boju lonca, temperature i to. Iskreno, nikad u životu nisam mrzio ništa kao pisanje recepata, ali budući da to Vi želite, ili ću ih pisati, ili za Vas pronaći one koji su dobri i koji funkcioniraju.”

Postupci su jasno i razumljivo objašnjeni i za ljude koji jedva znaju osnove kuhanja, a imaju i dovoljno profesionalnih detalja ključnih za dobro kuhanje. Sa šezdesetak tisuća fanova na stranici, zaključio je chef, vrijeme je za ozbiljnu igru. “Ok, ne tako ozbiljnu.”

Statusi su stvarno zabavni, a komentari “sretnika” koji pokušavaju skuhati jela ponekad urnebesni. “Zatim uzmemo majčine dušice i listiće dodamo u risotto. To je divota. Ako nemaš svježu, stavi sušenu, sretniče. Nemoj slučajno onu koju si našao u sobi sina u novinskom papiru pa ti je prodao foru da je to majčina dušica. Ovo je”, piše u receptu za rižoto s gljivama. Na Jankovićevoj stranici možete pratiti i direktne prijenose njegovih gostovanja u restoranima, posebno su zanimljive pripreme, a ako ste kompetitivni možete sudjelovati u challengeima poput onoga za omlet u kojemu je nedavno pobijedio Ivan Horvat. Dijelimo par svojih favorita.

Ovaj rižoto s gljivama

Mate Janković

Dinstas sretnice dok ne dodje do karamelizacije? Zasto? Zato sto je okus intenzivniji, bolji, jaci. Ukratko, nije pizdurikast ko turska kava susjede s prvog dok tracate Ružu s drugog i gurate…

Ovaj konfitirani svinjski vrat

Ovaj baba ganoush

Ovaj recept za kiseljenje

Ovaj bouchon

Ovaj brandy snap

Ova majoneza od škampa

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.