Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Fakin i Šember u društvu kamenica, kavijara i foie gras, u petak nastupaju u restoranu ReUnion

fakin-sember

U petak prvog ožujka u zagrebačkom restoranu ReUnion priređuje se gala večera u povodu Grand Tastinga. Vinartov Grand Tasting definitivno se nametnuo kao središnja hrvatska vinska manifestacija, a ovogodišnju Vinartovu gastronomsku večeru priprema ReUnionov chef Marinko Topalović.

Uz Topalovićev prilično luksuzan meni točit će se vina Marka Fakina, najveće mlade zvijezde istarskog vinarstva, i obitelji Šember, sve ravnopravnije članice velike obiteljske trojke s Plešivice. Evo menija za petak navečer, koji košta 470 kuna po osobi.

topalovic-valentinovo
Chef Marinko Topalović

Gala večera u ReUnionu počinje kamenicama s kavijarom, uz koje će se točiti Šemberov Rose Brut. Slijedi mousse od gusjih jetara s lješnjacima, koji bi se morao dobro složiti s gustom, maceriranom  Fakinovom malvazijom La Prima. Uz rižoto s paškim sirom i bademima ReUnionovi će gosti piti kompleksni Šemberov Rizling iz amfore, iz 2013.godine.

Šemberov Crni pinot iz 2017. odabran je kao partner Topalovićevu confitu od pačjeg batka u vučenom tijestu, dok bi Fakinov šampionski teran Il Primo morao ići odlično uz sporo pečena goveđa rebra s raviolom u kremi od vrganja.

REUNION (Canopy by Hilton)

Branimirova ulica 29

Petak, 01. ožujka 2019.

20:00

Cijena 470 kuna po osobi

Rezervacije 01 4559 518 ili 

info@reunionrestaurant.hr

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.