Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Petit Tasting 140 vina Nove Europe glavni je događaj ovogodišnjeg Vinartova Grand Tastinga

vinart-grand-tasting

Zadnjeg dana veljače od 14 do 19 sati u hotelu DoubleTree by Hilton održat će se prvi Vinartov Petit Tasting, manifestacija posvećena terroirskim vinima Nove Europe.

To znači da će se na Petit Tastingu moći kušati oko 140 važnih vina iz dvanaest zemalja “Nove Europe”, napravljenih pretežno od autohtonih sorti. Uz velik broj hrvatskih i slovenskih vina, na Petit Tastingu bit će zastupljena mađarska, slovačka, rumunjska, turska, gruzijska, moldavska, bosanskohercegovačka, srpska, makedonska i češka vina.

Svaki izlagač imat će pravo prezentirati samo jedno vino, tako da će Petit Tasting pružiti zaista elitni presjek vinske proizvodnje u pojedinim zemljama. Primjerice, Kozlović će biti zastupljen Santa Luciom iz 2009. godine, Tolj ultrarijetkim E.T. Dingačem iz 2011. a Movia Velikim Belim iz 2003. koje je lani kad smo ga zadnji put kušali, pokazalo vrhunsku formu.

Na Petit Tastingu će svjetsku premijeru doživjeti i ambiciozni teran Santa Elizabeta braće Benvenuti. Osobito je važno što će zagrebačka publika imati priliku kušati vina koja se uglavnom ne distribuiraju u Hrvatskoj, poput gruzijskog rkacitelija, rumunjske feteascu neagre ili sjajnih buteljki slavnog Mađara Atile Gerea.

Petit Tasting donosi novu, važnu dimenziju Vinartovu Grand Tastingu zato što nitko nikada u Hrvatskoj nije okupio toliko proizvođača i vina iz istočnih  zemalja. Nadamo se stoga da će DoubleTree u četvrtak 28. veljače popodne biti ozbiljno pun, jer Petit Tasting zaista zaslužuje maksimalnu pozornost ljudi zainteresiranih za vina.

Na Petit Tastingu kao i na Grand Tastingu sudjelovat će i ugledni britanski vinski publicist i Decanterov sudac Anthony Rose, koji više od deset godina prati hrvatsku vinsku scenu. Sam glavni događaj Grand Tastinga održat će se kao i obično u Laubi, najciviliziranijem zagrebačkom prostoru za izlaganje vina, idući vikend 1. i 2.ožujka. Stručne radionice u sklopu Vinartova Grand Tastinga počinju već 22. veljače, a neke od njih vode Željko Bročilović Carlos i Jo Ahaerne

VINART PETIT TASTING

28.02.2019. DoubleTree by Hilton

14:00-19:00

Cijena ulaznice 150 kn (ulaznice možete kupiti OVDJE)

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.