Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

CELEBRITY WHISKY ALERT Massimo Bottura s Dalmoreom je lansirao je 49 godina odležani single malt L’Anima

bottura-whisky

Chef Massimo Bottura zadnjih se godina posvetio humanitarnom radu kroz svoju neprofitnu organizaciju Food For Soul. Bottura je po svijetu otvorio niz pučkih kuhinja u kojima se kuha s namirnicama koje bi se inače bacile a dobre su za jelo, i neprekidno putuje promovirajući održiviji prehrambeni sistem. Njegov novi projekt direktno je vezan za chefovu novu misiju.

Bottura se udružio sa škotskom destilerijom Dalmore kako bi napravio vlastiti whisky. S Dalmoreovim majstorom destilerom Richardom Patersonom odabrao je 49 godina odležani single malt koji su nazvali L’Anima, duša na talijanskom. Whisky neće biti u slobodnoj prodaji, nego će se prodavati na aukciji u Sotheby’su. Sav novac od prodaje ide u organizaciju Food For Soul.

Prema opisu u prezentaciji, L’Anima ima dominantne note naranče i čokolade po kojima je Dalmore poznat, ali whisky je navodno odabran zato jer svojim ostalim notama podsjeća na okuse po kojima je poznat Botturin restoran Osteria Francescana, najbolji restoran na svijetu prema izboru World’s 50 Best Restaurants.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

CELEBRITY WHISKY ALERT Massimo Bottura s Dalmoreom je lansirao je 49 godina odležani single malt L’Anima

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min