Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Žena umrla od trovanja u Michelinovom restoranu u Španjolskoj

riff-palamida

Jedna je žena umrla a 18 gostiju se razboljelo nakon što su jeli u restoranu s Michelinovom zvjezdicom u Španjolskoj, objavio je BBC. Pod istragom je restoran RiFF u Valenciji koji ima jednu zvjezdicu, a sumnja se da je do trovanja došlo između 13. i 16. veljače. Restoran je zatvorila sanitarna inspekcija. RiFF, restoran koji se predstavlja kao mjesto koje se bavi “inovativnom kuhinjom”, ispričao se gostima .

Ne zna se što je točno uzrok trovanja. Dosad je identificirano 18 gostiju koji su u spomenutom razdoblju jeli u restoranu i nakon toga pokazali simptome trovanja hranom. Devet od njih imalo je teške simptome, a 46-godišnja žena koja je tamo jela u subotu navečer umrla je u svom domu u nedjelju ujutro. Ispitano je ukupno 48 gostiju.

Svi su jeli tasting menije čiji su uzorci sada na španjolskom Nacionalnom toksikološkom institutu. Prema neslužbenim informacijama, svi otrovani gosti jeli su smrčke, ali inspektori upozoravaju da će se pravi uzrok znati tek nakon analize svih posluženih jela, sirovih sastojaka i bakterioloških uzoraka iz kuhinje. Vlasnik restorana Bernd Knöller potvrdio je medijima da surađuje s vlastima u istrazi.

Najpoznatiji slučaj trovanja u Michelinovim restoranima dosad bio je noro virus koja su u Nomi (dvije zvjezdice) prije šest godina pokupila 63 gosta. Ta je epizoda umalo uništila karijeru chefa Renea Redzepija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.