Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nakon što su ga izbacili iz firme, osnivač Ubera odlučio je preokrenuti tržište dostave hrane

travis-kalanick

Osnivač i bivši direktor Ubera Travis Kalanick, kojega su investitori nakon niza skandala 2017. izbacili iz kompanij, pokrenuo je startup s kojim želi promijeniti industriju dostave hrane.

Kako piše Financial Times, Kalanick u nekoliko američkih gradova s nekoliko desetaka zaposlenihg među kojima su i neki bivši vozači Ubera testira svoj novi servis, ali sve mora biti toliko tajnovito da je navodno zaposlenike zamolio da ne ažuriraju svoje profile na LinkedInu.

Prije godinu dana Kalanick je objavio da je njegov investicijski fond 10100 kupio nekretninsku firmu City Storage Systems, koja se bavi pretvaranjem zapuštenih nekretnina i prostora u poslovne centre za internetske firme. City Storage radi u dvije nioše: jedna je CloudKitchens, gradnja catering kuhinja za chefove koji žele pokrenuti dostavu hrane, a druga je CloudRetail, za logistiku online trgovina.. 

Prema informacijama koje navodi Financial Times, Kalanicku je posebno dobro krenuli s CloudKitchens, koji bi se potencijalno mogao razviti u konkurenta UberEatsu. Zasad im je potencijalni konkurent europski Deliveroo, koji nudi slične usluge iznajmljivanja takozvanih crnih kuhinja. CloudKitchens je otvorio kuhinje u Los Angelesu, priprema otvaranja i u Londonu i San Joseu.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.