Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Na hrvatsko su tržište napokon stigli veličanstveni šampanjci Egly-Ouriet

egly-ouriet-fb

Egly-Ouriet jedan je od najvažnijih predstavnika pokreta Champagne Growers. Nadalje, Egly-Ouriet jedna je od samo devet šampanjerija kojoj je francuski magazin La Revue du Vin de France dodijelio tri zvjezdice, svoj maksimalni rejting. Egly-Ouriet posjeduje desetak hektara vinograda, najviše u Ambonnayu, središtu šampanjskog crnog pinota.

Osim grand cru vinograda, Egly-Ouriet također ima dva hektara premier cru vinograda zasađenih pinot meunierom. Sva vina fermentiraju u drvu, a dosagei su vrlo mali, od 3 do 6 grama. U vinogradima se ne koriste pesticidi.

Šampanjci kuće Egly Ouriet odlikuju se dubinom, kompleksnošću, snagom i dugim potencijalom odležavanja. Riječ je o velikim vinima najviše svjetske klase, u što smo se mogli uvjeriti na prošlogodišnjem tastingu u Plavom podrumu što ga je organizirao sommelier Roko Bekavac.

Egly-Ouriet u Hrvatskoj distribuira Pago Croatia, uvoznik više klasičnih svjetskih vina poput Chateau Mouton Rothschild, Barons De Rothschild, Chateau Palmera i Hugela. Zasad su u ponudi četiri šampanjca: bazični Brut Tradition, gastronomski Brut Rose, Grand Cru Extra Brut i impresivni, moćni Blanc de Noirs. Poslije ljeta stiže i Millesime.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Na hrvatsko su tržište napokon stigli veličanstveni šampanjci Egly-Ouriet

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min