Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na hrvatsko su tržište napokon stigli veličanstveni šampanjci Egly-Ouriet

egly-ouriet-fb

Egly-Ouriet jedan je od najvažnijih predstavnika pokreta Champagne Growers. Nadalje, Egly-Ouriet jedna je od samo devet šampanjerija kojoj je francuski magazin La Revue du Vin de France dodijelio tri zvjezdice, svoj maksimalni rejting. Egly-Ouriet posjeduje desetak hektara vinograda, najviše u Ambonnayu, središtu šampanjskog crnog pinota.

Osim grand cru vinograda, Egly-Ouriet također ima dva hektara premier cru vinograda zasađenih pinot meunierom. Sva vina fermentiraju u drvu, a dosagei su vrlo mali, od 3 do 6 grama. U vinogradima se ne koriste pesticidi.

[interaction id="5a6e3787f10ab80001cc4d52"]

Šampanjci kuće Egly Ouriet odlikuju se dubinom, kompleksnošću, snagom i dugim potencijalom odležavanja. Riječ je o velikim vinima najviše svjetske klase, u što smo se mogli uvjeriti na prošlogodišnjem tastingu u Plavom podrumu što ga je organizirao sommelier Roko Bekavac.

Egly-Ouriet u Hrvatskoj distribuira Pago Croatia, uvoznik više klasičnih svjetskih vina poput Chateau Mouton Rothschild, Barons De Rothschild, Chateau Palmera i Hugela. Zasad su u ponudi četiri šampanjca: bazični Brut Tradition, gastronomski Brut Rose, Grand Cru Extra Brut i impresivni, moćni Blanc de Noirs. Poslije ljeta stiže i Millesime.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.