Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Starbucks dolazi na zagrebački Cvjetni trg?

starbucks

Jutarnji list piše kako bi se Starbucks mogao useliti u prostore restorana i cafea My Way u shopping centru na Cvjetnom trgu. Glasnogovornica Supernove, vlasnika shopping malla Cvjetno, potvrdila je da se My Way iseljava početkom ožujka, ali nije htjela reći je li informacija o Starbucksovu dolasku u Zagreb točna. Ta se informacija, navodi Jutarnji, zadnjih tjedana proširila zagrebačkim poslovnim krugovima skupa s najavama Starbucksova širenja u Srbiju. 

Starbucks, najveći svjetski lanac kafeterija, prvi je put kanio doći u Hrvatsku prije više od deset godina, ali je tadašnje istraživanje tržišta, kako se pisalo, pokazalo da hrvatski potrošači u ono vrijeme nisu bili skloni kupovanju kave za van a problematični su navodno bili i interesni odnosi na regionalnom tržištu kave s kojima se Starbucks nije htio petljati, pa je kompanija iz Seattlea odustala. Starbucks već dugo posluje u većini zemalja u našem okruženju. Lani je u Milanu otvorio svoj najspektakularniji lokal dosad. Lani su s Nestleom sklopili licencni ugovor na 7,15 miljardi dolara, kojim je Nestle kupio prava prodaje i distribucije Starbucksove kave i čajeva u supermarketima i lokalima izvan Starbucksova lanca. Osnivač Starbucksa Howard Schultz lani je napustio kompaniju da bi se posvetio politici. Nedavno je najavio kandidaturu za američke predsjedničke izbore koji će se održati 2020. godine.

Starbucks, najveći svjetski lanac kafeterija, prvi je put kanio doći u Hrvatsku prije više od deset godina, ali je tadašnje istraživanje tržišta, kako se pisalo, pokazalo da hrvatski potrošači u ono vrijeme nisu bili skloni kupovanju kave za van a problematični su navodno bili i interesni odnosi igrača na regionalnom tržištu kave s kojima se Starbucks nije htio petljati, pa je kompanija iz Seattlea odustala. Starbucks već dugo posluje u većini zemalja u našem okruženju. Lani je u Milanu otvorio svoj najspektakularniji lokal dosad.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.