Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Netko je napravio Tinder za krave. 42 tisuće farmera već je gore

tudder

Digitaliziranje dejtanja odavno je velika i profitabilna industrija. Svatko tko je na Tinderu zna koliko par trikova kognitivne psihologije može promijeniti u cijelom odnosu prema važnoj i osjetljivoj stvari kao što je biranje partnera.

Britanski startup Hectare Agrictech, međutim, u tehnologiji dating aplikacija vidio je puno korisniju namjenu od povećanja šansi za seks s neznancem. Napravili su Tudder, aplikaciju koja na principu Tindera spaja stoku. Kao što znamo, korisnici Tindera svajpanjem određuju koji im se među kandidatima koje aplikacija nudi sviđaju a koji ne, i algoritmi prema tome i još par parametara s vremenom daju prijedloge partnera koji imaju sve više šanse da budu savršena kombinacija za korisnika. Po istom sistemu,radi i Tudder, samo što korisnici umjesto sebe preko aplikacije predlažu svoje krave i bikove, a aplikacija traži savršenu kombinaciju za rasplod.

Kao i Tinder, Tudder koristi geolokaciju za traženje partnera u dijametru koji zada korisnik. U Tudderovoj mreži trenutno su životinje s 42 tisuće britanskih farmi. Startup koji je napravio aplikaciju vlasnik je i internetske burze žitarica Graindex. Njihova je misija, rekli su za BBC, inovirati cijeli poljoprivredni sektor i olakšati život farmerima Dosad su skupili više od tri milijuna funti investicija. Među ulagačima je i teniska zvijezda Andy Murray.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.