Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo zašto bi se hrvatski kuhari trebali masovno prijaviti na natjecanje S.Pellegrino Young Chef

san-pellegrino (1)

Prijave za S.Pellegrino Young Chef za 2019.i 2020.godinu otvorene su 4. veljače i zatvaraju se 30.travnja. Hrvatska će u ovom ciklusu prvi put imati svog člana žirija (Hrvoje Kroflin ili Ana Grgić) i uvrštena je u kompetitivnu regionalnu grupu kojoj su među ostalima Italija, Slovenija i Mađarska.

Hrvatska, nažalost, u prošlom ciklusu izbora za najboljeg svjetskog chefa u dobi 30 godina nije imala svog kandidata, što je velika šteta. Uvjereni smo da bi se što više mladih hrvatskih kuhara ove godine moralo prijaviti na S.Pellegrino Young Chef. Evo zašto.

Prvo, samom prijavim i ulaskom u kvalifikacijski sustav, mladi kuhar ulazi u međunarodni profesionalni networking.

spyoungchefs-suci2

Networking je ključna neformalna institucija u restoranskoj industriji. Za ozbiljno profesionalno napredovanje naprosto morate imati niz kolegijalnih kontakata po cijelom svijetu, koji omogućuju profesionalno afirmaciju izvan vlastite sredine.

Budimo realni, bez snažnog networkinga Ana Roš nikad ne bi postala Ana Roš, niti bi Rudolf Štefan mogao organizirati Chef’s Stage. Drugo, prijavljujući se na S.Pellegrino Young Chef, mladi kuhar ulazi u svijet visokih profesionalnih standarda, te može odmah provjeriti koliko je dobar i steći barem okvirnu sliku o svemu što još ne zna.

Treće, prijavom za Young Chef kuhar će napraviti dobar pr za svoj restoran. I četvrto, prilično smo sigurni da barem tri ili četiri hrvatska chefa mlađa od trideset godina imaju šanse da se plasiraju u veliko finale u lipnju 2020. godine u Milanu, što znači, nogometnim rječnikom rečeno, ulazak u Ligu prvaka za kuhare do 30 godina. Zbog svih ovih razloga, nadamo se da će se do kraja travnja što više talentiranih mladih hrvatskih kuhara prijaviti za S.Pellegrino Young Chef.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.