Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ova kuharica radi gourmet verzije industrijskih slatkiša. Recept za Ferrero Rocher joj je genijalan

ferrero

Slastičarka i novinarka Claire Saffitz u Bon Appetitovoj je test kuhinji, mjestu gdje se u pravilu događaju dosta rubne stvari, počela raditi gourmet verzije najpoznatijih industrijskih slatkiša. Zadatak nije nimalo lak. Claire mora postići točne okuse i teksture originala bez aditiva, palminog ulja, kemije i pojačivača. Slatkiše poput Snickersa, KitKat čokoladica i Pringles čipsa možemo smatrati banalnima i junk foodom, ali ti proizvodi ne bi postali hit i prodavači se u milijunima komada da u njima nisu majstorski kombinirani deseci okusa i tekstura. Serijal Gourmet Makes posveta je genijalcima poput Michelea Ferrera koji su stvarali okuse i proizvode omiljene generacijama.

Identificirati točne okuse i teksture u popularnim slatkišima najteži je dio posla za Claire Safftiz. Što se najbolje vidjelo na njenom zadnjem i najboljem videu,u kojemu pokušava napraviti gourmet verziju Ferrero Rochera. Ovaj talijanski klasik radi se od hrskavih okruglih vafla punjenih Nutellom, cijelim lješnjacima i uvaljanima u dva sloja čokolade sa sjeckanim lješnjacima. Proces je počeo seciranjem Ferrero Rochera, autentičnim food pornom, a najteže je bilo pronaći tehniku za tanke okrugle vafle.

Uz stalna testiranja i kritike kolega iz Bon Appetita, uključujući jednu strastvenu obožavateljicu Ferrero Rochera, Claire je trebalo desetak dana da pronađe pravi recept za vafle i pravu teksturu nugat punjenja, ali rezultat je bio senzacionalan. Pogledajte kako kod kuće napraviti Ferrero Rocher bolji od kupovnog. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.