Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RUDOLF ŠTEFAN Naš je glavni zadatak da odgojimo što više ozbiljnih mladih chefova

stefan

“Matija je dobar momak, pametan, sposoban, talentiran. On bi morao uspjeti, ” komentirao je chef Rudolf Štefan vijest da mladi chef Boškinca Matija Bregeš upravo stažira u glasovitom danskom Geraniumu. “Mi bismo trebali pedesetak takvih mladih ljudi da osiguramo budućnost i kvalitativni napredak hrvatske restoranske industrije.” nastavio je vlasnik najboljeg domaćeg restorana. Naš je glavni zadatak, govorim o ljudima koji su sad na sceni, da odgojimo novu generaciju dobrih i ambicioznih chefova. To je ključni preduvjet za budućnost ovog posla. “

Rudi Štefan apsolutno je u pravu. Hrvatska restoranska scena, strateški govoreći, uskoro više neće ovisiti o njemu, Skoki ili Šakoti, nego o mladim i mlađim kuharima koji će se afirmirati u idućem razdoblju. Utoliko je dobro što i Skoko i Štefan imaju jako izražene mentorske sklonosti.

No, najvažnije ja da se u javnosti upravo počinje afirmirati grupa nadarenih mlađih profesionalaca, poput Bregeša, Bernarda Koraka, Brune Vokala, te da su chefovi poput Denija Srdoča i Filipa Horvata već nacionalno poznati. Čini se da dugo nismo imali toliko zaista perspektivnih chefova, koji su ambiciozni i voljni učiti u najboljim svjetskim restoranima kao danas.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.