Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Massimo Bottura ulazi u novi biznis, otvara luksuzni hotel u Modeni

bottura

Veliki talijanski chef aktivist Massimo Bottura, čiji je restoran Osteria Francescana u Modeni trenutno najbolji restoran na svijetu prema listi World’s Best Restaurants, ulazi u novi biznis. Bottura će sa suprugom Larom gilmore otvoriti luksuzni butik hotel u staroj vili na imanju udaljenom dvadesetak minuta vožnje od Modene, objavio je Wall Street Journal Magazine.

maria-luigia

Hotel će se zvati Maria Luigia, imat će 12 soba i otvorit će ga u proljeće. Zajedno s Osteriom Francescanom, Maria Luigia bit će najluksuznija ponuda u Modeni. Cijena so be je 519 dolara. Riječ je o mjestu koje je na prijelazu 19. i 20. stoljeća bilo poznato po raskošnim partyjima a danas po vrlo dobroj umjetničkoj zbirci u kojoj su i djela Andyja Warhola, Matthewa Barneya i Trancey Emin.

Hotel će, normalno, promovirati lokalnu gastronomiju, goste će u sobama dočekivati male boce Lambrusca, a umjesto grickalica komadići Parmigiana Reggiana. Doručak i ručak posluživat će se u kuhinji i u vrtovima, hotel ima tenisko igralište, bazen i veliki vrt sa skulpturama. Bottura je godinama htio otvoriti hotel u Modeni jer njegov restoran pati zbog nedostatka luksuznog smještaja u okolici.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.