Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slasna Miss Dahl najerotičniji je TV show o kuhanju koji smo dosad gledali

sophie-dahl-g

Na 24Kitchen ovih se dana ponovo emitira Delicious Miss Dahl, serija koju je Sophie Dahl, slavna manekenka, uspješna novinarka. književnica i unuka pisca Roalda Dahla (Charlie i tvornica čokolade, Fantastic Mr. Fox), počela je snimati još davne 2010. U nas je dosadno prevedena kao Slastice gospođice Dahl. Sadržaj ove emisije naizgled je konvencionalan. Gospođica Dahl predstavlja klasične recepte koji se mogu skuhati kod kuče, s pokojim neobičnim zaokretom poput ubacivanja divlje riže u rižoto.

Gospođica Dahl katkad je u ozbiljnim prezentersko-kulinarskim problemima, jer je ona vegetarijanka, a priprema i mesne recepte, koje onda ne može kušati i tvrditi kako je upravo skuhala nešto nevjerojatno fino, kao što to rade svi drugi TV chefovi. No, Delicious Miss Dahl ionako nije o sadržaju, nego o kontekstu. A kontekst je određen s dvije činjenice.

Prvo je riječ o eksplicitnim emotivnim stanjima. Sophie Dahl neka jela kuha zato što se osjeća melankolično, druga zato što dobro idu uz depresiju, treća zato što se slažu uz večernje ušuškavanje uz televizor, a četvrta zato što, eto, pada tipična siva, nikad prehladna engleska kiša.

sophie-dahl-opium
Kontroverzna reklama za Opium obilježila je karijeru Sophie Dahl

Drugi kontekst čini sama Sophie Dahl, glasom i biografijom. Ona, naime, u skoro cijeloj emisiji govori polutiho, baršunasto, skoro istim tonom kojim Jane Birkin šapće u legendarnom duetu Je t’aime moi non plus sa Sergeom Gainsbourgom.

Drugo, Sophie  Dahl je manekenka koja je prije dvadesetak godina izazvala globalni skandal reklamom za Saint Laurentov parfem Opium, na kojoj je bila potpuno gola. Riječ je o jednoj od najprovokativnijih reklama u povijesti modne industrije, koju su mnogi konzervativci širom svijeta pokušavali zabraniti. Ta će fotografija zauvijek ostati zaštitni znak Sophie Dahl.

U Delicious Miss Dahl, Sophie Dahl je potpuno zakopčana: nema ni dekoltea, ni minica ni proreza. No njen namjerno seksualizirani glas, dekadentna atmosfera puna spleena, i sama činjenica da se radi o Sophie Dahl, čine ovu emisiju uvjerljivo najerotičnijom na svim nama dostupnim gastro kanalima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.