Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Angelina Jolie i Brad Pitt lansirali su novo vino Studio by Miraval

studio-miraval1

Oni se jesu razveli u kataklizmičkoj svađi, ali jednu stvar nisu imali srca razoriti. Angelina Jolie i Brad Pitt zadržali su zajedničko vlasništvo nad vinarijom Miraval u Provansi, gdje vina za njih radi ugledna vinarska obitelj Perrin, autori slavnog Chateau de Beaucastela (intervju Kulta Plave Kamenice s Matthieuom Perrinom možete pročitati OVDJE).

miraval-estate
Imanje Miraval
steve-nye-danny thompson
Steve Nye (producent Bryana Ferryja, Franka Zappe i Davida Sylviana u Miravalu s kontrabasistom Dannyjem Thompsonom
patrice-quef-miraval
Suosnivač studija Miraval ton majstor Patrice Quef
wham
Wham! za vrijeme snimanja njihova breakthrough albuma Make It Big u Miravalu

Suhi rose Miraval koji se tamo proizvodi jedno je od najboljih ružičastih vina na svijetu (u Hrvatsku ga, kao i Perrinova vina, uvozi Vivat), a slavni vlasnici sada imaju i novu etiketu, rose Studio by Miraval. U prepoznatljivoj minimalističkoj boci na tržište izlazi kupaža cinsaulta, grenachea i rollea te manje poznate sorte tibouren.

miraval
Miraval je jedan od najboljih rosea na tržištu

Ime Studio inspirirano je glazbenom industrijom. Jolie i Pitt vinariju su kupili od francuskog jazz glazbenika Jacquesa Loussiera. U Loussierovom legendarnom studiju Miraval s pogledom na vinograde, snimali su valjda svi veliki bendovi i glazbenici 80-tih i 90-tih. Pink Floydi su u Miravalu snimili dio albuma The Wall, Chris Rea je tamo snimio Road To Hell, u studiju su snimali Rammstein, Sting, UB40, Shirely Bassey, The Cranberries, Sade, The Cure i AC/DC. Studio Miraval počeo je slabije raditi 2000-tih, a kad su Jolie i Pitt 2008. doselili na imanje postao je praktički nedostupan glazbenicima. “Ovaj novi rose bit će nit koja povezuje lokaciju s legendom, naslijeđem i nadasve s ljubavlju prema umjetnosti,” stoji u objavi o lansiranju rosea Studio.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.