Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas je u Esplanadi izbio požar. Gosti nisu ni primijetili

esplanade

U 13 sati i 34 minute kraj Esplanadina Le Bistroa iz Mihanovićeve su projurila tri velika vatrogasna kamiona pod sirenama, u pratnji još dva manja vatrogasna vozila i policije. Vatrogasne sirene zaglušile su cijeli kvart, a Bistroovi su se gosti pitali gdje gori dok su kamioni skretali kraj restorana prema kolodvoru.

Bilo je očigledno da je požar negdje u neposrednoj blizini Esplanade, jer vatrogasci pod uzbunom inače ne bi odabrali taj put. Dok su gosti promatrali ovaj nesvakidašnji prizor, najbolji hrvatski konobar Ivan Trbušić i njegov tim raznosili su velike tanjure i trčali od stola do stola s otvorenim buteljkama, kako bi gostima nadopunili čaše s vinom. Ponašali su se kao da se u hotelu ne događa ništa posebno. Zapravo, bili su tako mirni da nitko od pristunih nije pomislio da zapravo gori hotel u kojem ručaju.

Naime, u utorak iz 13 sati u Esplanadinoj sauni smještenoj u podrumu izbio je požar. Kako su vatrogasci odmah stigli, i kako nije bilo opasnosti da se požar proširi, Esplanadina je ekipa nastavila normalno posluživati goste ne obazirući se na vatrogasce. Pa smo i mi, kao i drugi Esplanadini gosti, tek kasnije kad smo izišli prema glavnom kolodvoru i vidjeli blokiranu ulicu s vatrogasnim cijevima koje ulaze kroz podrumske prozore Esplanade, doznali da se hotel zapalio dok smo ondje sjedili, i dok je u Bistrou ručalo više od dvadeset ljudi koje nitko nije smetao zbog vatre u sauni. Moramo priznati da takav hladnokrvni profesionalizam nikad nismo vidjeli. Ekipa iz Le Bistroa dovoljno je ozbiljna da bi mogla raditi na Titanicu poslije sudara s ledenjakom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.