Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BUFFALO TRACE Legendarnu destileriju iz Kentuckyja sada možete razgledati preko interneta

buffalo-trace

Jedan od najbrže rastućih segmenata turizma razvija se oko craft pića. Točnije, oko destilerija. Destilerija gina u Velikoj Britaniji i zapadnoj obali SAD-a, destilerija whiskyja u Škotskoj, destilerija bourbona u Americi…Tome treba dodati festivale craft destilata, posebne ture s kušanjima i ostalo što čini novu industriju koja je Škotima dovodi više od 2 milijuna turista godišnje, Diageu više od 450 tisuća posjeta i cijele regije pretvara u nove turističke destinacije.

Posjet destileriji vrlo je efikasan način vezivanja kupaca uz brendove, no ne mogu svi putovati da bi vidjeli kako se proizvodi njihov omiljeni whiskey ili gin. Destilerija Buffalo Trace otvorila je virtualne obilaske destilerije. Na njihovoj web stranici možete otići u Frankfort, Kentucky i razgledati ovaj zaštićeni povijesni spomenik.

Preko interneta se nažalost još ne može ništa kušati, ali interaktivna aplikacija koja se downloada na kompjuter ili mobitel, detaljno će vas provesti kroz zgrade destilerije, virtualno vam otvoriti kotlove, detalje o tehnologiji proizvodnje, sale s bačvama za odležavanje, punionice, i pokazati u kakvom ambijentu nastaju neki od najpopularnijih i najboljih bourbona na svijetu poput Buffalo Tracea, Blanton’sa ili Pappy Van Winkle’s Family Reservea.

buffalo-trace-kusanonica
Kušaonica

Destilerija Buffalo Trace, danas u vlasništvu Sazeraca, predstavlja se kao jedna od najstarijih destilerija bourbona, koja gotovo neprekidno radi više od 200 godina. Druga je Burk’s, u kojoj se dana proizvodi Maker’s Mark. U svijetu bourbona ništa nije sto posto pouzdano, ali prema povijesnim zapisima oko kojih se svi slažu, na mjestu gdje je danas Buffalo Trace destilirati bourbon prvi su počeli braća Hancock i Willis Lee 1775. Današnju destileriju je 1812. sagradio Harrison Blanton.

blantons

Godine 1870. kupio ju je Edmund H. Taylor i nazvao je Old Fire Copper Distillery, destilerija je još nekoliko puta mijenjala vlasnika stalno se šireći. Radila je čak i tijekom prohibicije, s posebnom dozvolom za proizvodnju whiskeyja za medicinske svrhe. Prije tri godine Buffalo Trace osigurao je 200 milijuna dolara investicija za širenje. Tijekom radova otkriveni su temelji originalne destilerije iz 1873. koja je izgorjela u požaru 1882, zajedno s fermentorima iz istog doba. Sve je konzervirano i danas je dostupno za razgledavanje, uključujući i virtualno.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.