Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Giorgio Clai i Dimitri Brečević pokazali su nam nove berbe jednog od najvažnijih hrvatskih vinara

clai-vivat

Darko Baretić dao mi je najveći kompliment ikada. Rekao je da sam uspio staviti Istru u čašu,” kazao nam je Giorgio Clai u subotu popodne, kad smo ga posjetili i njegovoj vinariji u Krasici, u društvu Borisa Ivančića, vlasnika Vivata.

Vivat je sponzor izbora za Vino godine Kulta Plave Kamenice, pa je gospodin Ivančić Giorgiu Claiu uručio prigodni dar, budući da je Claieva malvazija Sveti Jakov iz 2015. godine uvjerljivo osvojio prvo mjesto . 

clai-vina
clai-vivat
Vlasnik Vivata, sponzora izbora za Vino godine, Giorgiu Claiu uručio je nagradu za uvjerljivu pobjedu njegova Sv. Jakova 2015. na izboru 2018.

Za Vino godine glasovalo je četrdesetak vodećih hrvatskih sommeliera, wine buyera i vinskih novinara. U Claievom smo podrumu i kušaonici probali dugi niz potencijalno sjajnih vina, o čemu ćemo detaljno izvijestiti sutra.

Dimitri Brečević i Giorgio Clai

Sada samo želimo spomenuti apsolutno senzacionalnu malvaziju Sveti Jakov iz 2016. koja još nije na tržištu; riječ je o jednog od najkompleksnijih i najvibrantnijih malvazija koje smo dosad probali. 

Giorgio Clai i Dimitri Brečević, direktor podruma Clai, u selu Krasica obavljaju golemi posao  za stvaranje identiteta najvažnijih istarskih sorti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.