Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kako se Ivica Matošević zatekao na proslavi 45. rođendana Kate Moss

kate-moss

U utorak 15. siječnja u londonskoj dvorani Kia Oval održavale se velika velika godišnja B2B izložba vina engleskog Libertyja, distribucijske tvrtke koju je 1997. godine osnovao MW David Gleave, i koja je do danas osvojila nekoliko stotina priznanja najvažnijih institucija u vinskoj industriji, uključujuči Decanter, Drinks Business i International Wine Challenge.

Liberty, koji je nastao kao specijalist za talijanske vinarije, danas u Velikoj Britaniji prodaje autorska vina iz niza zemalja, a jedini hrvatski vinar u njihovoj stalnoj ponudi jest Ivica Matošević, jedan od začetnika istarske vinske scene. Matoševič je i ovog siječnja prisustvovao Libertyjevoj godišnjoj izložbi za profesionalce, koja se zove Liberty Wine Portfolio.
Prošlog je utorka Liberty Portfolio posjetilo više od osam stotina ljudi iz globalnog vinskog biznisa, uključujući važne vinske kritičare tradicionalno sklone Hrvatskoj, poput Stevena Spurriera.

Nakon što je na Liberty Portfoliu predstavio svoja recentnija vina, Matošević je u društvu nekoliko kolega otišao na večeru u spektakularno uređeni kineski restoran China Tang u hotelu Dorchester na Park Laneu. China Tangov sommelier i Decanterov sudac Igor Šotrić uvijek sa zadovoljstvom dočekuje hrvatske i slovenske vinare. Te je večeri u China Tangu 45. rođendan slavila legendarna Kate Moss. Matošević je u njenom društvu prepoznao dizajnericu Stellu McCartney i glumicu Liv Tyler.

“Moram priznati da sam se osjećao malo neobično u relativnoj blizini Kate Moss,” pričao je danas Matošević dok smo kušali njegova starija vina i razgovarali o food pairingu za večeru u bistrou Pod zidom 31. siječnja, koja je odavno rasprodana. Ivica Matošević danas izvozi oko 25 tisuća buteljki, što je četvrtina njegove ukupne proizvodnje. Suradnja s prestižnim svjetskim tvrtkama poput Libertyja osigurava da te buteljke završe i na stolovima zaista važnih internacionalnih restorana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.