Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jack Dorsey kaže da mu je Mark Zuckerberg ispekao kozu koju je sam ubio. Laserskim pištoljem

dorsey-zuckerberg

O čudnim novogodišnjim odlukama Marka Zuckerberga zna se dovoljno. 2010. je odlučio naučiti mandarinski. Prije par godina razviti robota-butlera. Ove godine održati veliki broj live debata o ulozi društvenih mreža u demokraciji (ova nije dobro primljena, ljudi su mu uglavnom predlagali da za iduću Novu godinu odluči da nas neće špijunirati i manipulirati na Facebooku).

Jedna od tih odluka 2011. bila je da će jesti isključivo meso životinja koje ubije svojim rukama. Tada je to bilo najmodernije, tetovirane testosteronske kuharske zvijezde su išle u organizirani lov, klale svinje, trančirale cijele jelene. Zuckerberg je bio manje ambiciozan, ali nije htio propustiti hype.

U velikom intervjuu koji je dao The Rolling Stoneu, osnivač Twittera Jack Dorsey ispričao je kako je izbliza izgledala ta Zuckerbergova faza. Bila je to praktički slučajnost, novinar Rolling Stonea Brian Hiatt Dorseya je pitao koji mu je susret s Zuckerbergom ostao u najživljem sjećanju. Evo što je uslijedilo:

dorsey-rollingstone

Dorsey Bilo je to u godini kad je jeo samo ono što je sam ubijao. Za večeru mi je ispekao kozletinu. Ubio je kozu.
Hiatt Pred tobom?
Dorsey Ne, ubio ju je ranije. Mislim da ju je ubio. Prvo laserskim pištoljem pa nožem. Onda su je poslali mesaru.
Hiatt Laserskim pištoljem?
Dorsey Ne znam. Pištoljem ju je umrtvio. Umrtvio ju je a onda ju je zaklao. Onda su je poslali mesaru. Zakon u Palo Altu dopušta držanje do šest životinja na jednoj parceli, a on je tada imao šest koza. Pitali smo ga hoćemo li jesti kozu koju je on ubio i on je to potvrdio. Pitao sam ga je li već nekad jeo kozletinu i rekao mi je: “Da, obožavam je.” Pitao sam ga što još imamo uz kozu i rekao mi je: “Salatu”. Pitao sam ga gdje je koza ,” rekao mi je: “U pećnici.” Čekali smo oko pola sata i onda je rekao: “Mislim da je gotova.” Otišli smo u blagovaonicu. Stavio je kozletinu na stol, ali bila je hladna. To je bio trenutak za pamćenje. Ne sjećam se je li je opet stavio u pećnicu. Pojeo sam svoju salatu i to je bilo to.”

Na novinarov komentar da je u toj anegdoti teško vidjeti metaforu, Dorsey je odgovorio: “Ne znam što ćete napraviti s ovim što sam vam ispričao. Nadam se samo da neće završiti u naslovu intervjua. Osveta se servira vruća. Ili hladna.”

Cilj Zuckerbergove novogodišnje odluke bilo je jesti manje mesa, jesti ga osvještenije i s više zahvalnosti. Što je dalje bilo s tom odlukom ne zna se, u međuvremenu se utvrdilo jedino da se Dorsey zabunio oko laserskog pištolja. Bila je riječ o nekom uređaju za omamljivanje.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.