Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

4. veljače otvaraju se prijave za S. Pellegrino Young Chef 2019.

young-chef-2019

Za dva tjedna otvaraju se prijave za S. Pellegrino Young Chef 2019. najprestižnije svjetsko natjecanje  mladih chefova. Kuharska profesija je sve popularnije, na svijetu rade stotine tisuća kuhara, puno je vrhunskih kuhara, ali vrlo malo stvarnih velikih talenata. S. Pellegrinov Young Chef jedna je od najvećih, najprofesionalnijih i najpraćenijih potraga za novim talentima.

Kroz prva tri izdanja natjecanja prošlo je nekoliko tisuća mladih chefova iz cijeloga. svijeta. Pobjednici Mark Moriarty, Mitch Lienhard i Yasuhiro Fujio grade ozbiljne karijere zahvaljujući šansama koje im je otvorilo ovo natjecanje. Sistem natjecanja je eliminacijski. Chef koji se žele natjecati mora se prijaviti, i prvo izići na regionalno natjecanje.

Online prijave otvaraju se 4. veljače. Ocjenjivat će ih ALMA, prestižna Međunarodna škola talijanske kuhinje, koja će regionalne polufinaliste birati prema tri ključna kriterija: tehničkim vještinama, kreativnosti i osobnoj kuharskoj filozofiji.

Od ove godine S. Pellegrino je uveo neke promjene u Young Chef natjecanje. Umjesto 21 regije natjecanja su podijeljena u 12 regija u cijelom svijetu. Na svako regionalno natjecanje bit će pozvano 15 kandidata. U svakoj regiji bit će proglašeno četvero pobjednika. Uz glavno regionalno natjecanje, uvedeno je nekoliko novih nagrada. Osim proglašenja regionalnog pobjednika koji ide dalje prema finalnom natjecanju, dodijelit će se

Nagrada za društvenu odgovornost, Aqua Panna nagrada u mentori glasaju za jelo koje najbolje odražava vezu između različitih kultura i Fine Dining Lovers Food for Thoughts nagrada u kojoj će Fine Dining Lovers zajednica preko interneta glasati za mlade chefove svojim jelom najbolje predstave svoju filozofiju. Svakom regionalnom polufinalistu bit će dodijeljen mentor, profesionalni chef koji će s kandidatom raditi do finala, finalisti za mentore dobivaju velika kuharska imena.

Može se prijaviti svaki chef mlađi od 30 godina ili 30-godišnjak s najmanje godinu dana iskustva na poziciji chefa, sous-chefa ili chefa de partie. Chefovi mogu predstavljati 50 država. Ostala pravila za prijave bit će objavljena kad se prijave otvore.

Finale S. Pellegrino Young Chefa je spektakularan događaj koji mladim chefovima otvara fantastične mogućnosti profesionalne prezentacije i networkinga. Koncentracija velikih chefova, restoratera i gastro novinara na finalu, svakoga mladog chefa koji se iskaže, bez obzira na plasman, može lansirati u centar pažnje na svjetskom restoranskom tržištu, uz vrhunske profesionalne kontakte. U žiriju su lani bili Dominique Crenn, Ana Roš, Annie Folde, Margarita Fores, Virgilio Martinez, Brett Graham i Paul Pairet. Moćan lineup. No, i regionalna natjecanja odličan su način profesionalnog učenja i povezivanja za sve chefove. Kult Plave Kamenice lani je u Milanu pratio finale S. Pellegrino Young Chefa. Kako je zapravo izgleda natjecanje, možete pročitati OVDJE.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.