Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Zagrebu je održan treći, feministički Gypsy Table

gypsy-table-g

Treći zimski Gypsy Table, koncept pop-up večera na tajnim lokacijama održan u petak u Zagrebu, održan je podnaslovom Forces of Nature Elemental. Nakon stare kurije s kolekcijom kočija i cirkuske večere u Katranu, Gypsy Table ove je godine održan u Avant Gardenu i bio je u potpunosti posvećen ženama.

gypsy-table-gosti

Domaćica večere bila je jazz pjevačica Ines Tričković, kuhale su Petra Plantak, Ružica Jukičić, Petra Jelenić i Antonija Nikolić, koktele  inspirirane likerima Santa Clara i Ginom Mare radile su Lori Brnčić i Gordana Muktić, a večeru su podržale Ivana Urem Marohnić iz Korice, Bosiljka Belić iz Oleum viride Belić, Sanda Martinčević iz sirane Gligora, Ana Teskera i Maja Šepetavec iz pivovare Brlog te Irena Bastijanić iz Peoticacaa. Točili su se pjenušac Ivane Puhelek i vina Joe Ahearne i vinarije Bura-Mrgudić

gypsy-table-kuharica
gypsy-table-vino

Prvi slijed, zaseka s lardom crne slavonske svinje, salatom i keselim kruhom poslužen je uz fenomenalni Wild Skins 2017 Master of Wine Jo Ahearne,  krvavice s coleslawom od crne rotkve, crvenog kupusa, umakom od kima i džemom od ljubičastog luka, šipka i crnog vina sa mrvama kruha od rogača pratio je Zinfandel 2013. vinarije Bura-Mrgudić, dok je treći slijed, gulaš od tune sa palentom, stigao s Ahearne South Side Plavcem Malim iz 2014.godine. Bura-Mrgudić Plavac Mali sivi 2016. pratio je jelu od janjetine s luganigom i pireom od slanutka. Desert Greate Dame Pumpkin poslužen je uz Spanish 75 koktel Adene Levin. 

Prihod od prodaje portreta gostiju (sve dame nosile su kreacije Ive Karačić) koje je tijekom večere izradila ilustratorica Maya Beus, ide Autonomnoj ženskoj kući Zagreb.  

Fotografije: Iva / Vedran Rihtarić

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.