Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VINSKI IZVJEŠTAJ 2018. Hrvatska vina nikad nisu bila toliko uspješna na svjetskim natjecanjima

vinski izvjestaj nagrade

Hrvatska vina nikad nisu bila toliko uspješna na najvažnijim svjetskim natjecanjima, kao u 2018. godini. Naša su vina ove godine osvojila deset zlatnih medalja na Decanterovim Svjetskim nagradama i dva zlata na International Wine Challengeu. Uz to, hrvatski su se vinari izborili i za pregršt srebrnih medalja, dok je bronci toliko da ih nismo ni uvrstili u ovaj pregled.

Međunarodni uspjesi hrvatskih vina u posljednje dvije godine govore i o rastu kvalitativnih standarda naše vinske industrije, kao i o sve većem broju proizvođača koji šalju svoje buteljke na važne internacionalne ocjenjivačke smotre. Osobito nas veseli što su neki posve mali, čak i nacionalno jedva poznati vinari poput Cossetta i Anđelinija, osvojili zlatne medalje. Veseli također što geografija zlatnih medalja unatrag dvije godine obuhvaća cijelu zemlju, od Buja preko Železne gore na sjeverozapadu, do Erduta na istoku i Korčule na jugu.

vinski-izvjestaj-2018-naslovnica

Vinski izvještaj 2018. možete downloadati OVDJE

Međutim, zlata i platine iz zadnje dvije godine nisu i zaista ne mogu biti razlog ni za kakav trijumfalizam. I ovdje, nažalost, moramo podsjetiti na činjenicu da hrvatska vina i dalje de facto ne postoje na velikim svjetskim tržištima, ni u maloprodaji ni u restoranima i hotelima.

Stoga je glavni zadatak hrvatske vinske industrije da uz sustavnu državnu pomoć napokon postane nišni ali prepoznatljiv igrač na međunarodnoj sceni. Jer, samo od medalja se ne živi.

Ovo su najvažnije hrvatske vinske nagrade 2018.

nagrade2
nagrade3
nagrade4
nagrade5
nagrade6
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.