Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VELIKI POVRATAK Jeffrey Vella osvojio je šesto mjesto u izboru za Chefa godine s 68 bodova

chef-godine-vella

Jeffrey Vella spada u malu grupu tehnički najboljih chefova koji su ikad radili u Hrvatskoj. Maltežanin Vella došao je u Hrvatsku prije desetak godina kao glavni chef zagrebačkog hotela Esplanade, koji je u ono vrijeme pripadao lancu Regent.

Prije Esplanade, Vella je radio u nizu vrhunskih svjetskih hotela i restorana, od kojih posebno želimo istaknuti Gordon Ramsay u londonskom hotelu Claridges. Gospodin Vella gastronomski je preporodio Esplanadu, uvrstivši Zinfandel’s među vodeće hrvatske fine dining restorane, u konkurenciji koja je bila jača od današnje.


Po odlasku iz Esplanade Vella je radio u dubrovačkom 360, pa je proveo nešto vremena u inozemstvu, da bi se u Zagrebu ponovo pojavio kao chef wine bara Oranž. Poslije Oranža nekoliko je mjeseci proveo u restoranu Barbieri’s. Ovog je ljeta prešao u Maistru. U restoranu Wine Vault jeli smo dosta spektakularno. Kolege su očito prepoznale značaj Vellina povratka na veliku restoransku scenu, što se uostalom vidi iz njegova vrlo dobrog plasmana u izboru za Chefa godine Kulta Plave Kamenice.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.