Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jučer su u Vivatovom vinskom baru novinari sami degoržirali Sibonove pjenušce

sibon-degorziranje

Međimurska vinarija Sibon sinoć je u Vivatovom vinskom baru u Martićevoj priredila minijaturni tehnički spektakl. Gospoda iz Sibona na prezentaciju su donijeli pupitres pun nedegoržiranih boca pjenušca, mašinicu za degoržaciju, mali stroj za začepljivanje, pa još i napravu ze stavljanje etiketa. Svatko od nazočnih na Sibonovoj degustaciji mogao je sam degoržirati pjenušac, pa izabrati želi li manje slatki ili slađi dosage, začepiti vino šampanjskim čepom i napokon napisati svoje ime na etiketi, što je sve zabavilo petnaestak nazočnih novinara. 

sibon-vivat

Sibon je osnovan prije osam godina kao vinarija specijalizirana za pjenušava vina. Obje se linije pjenušca, Extra Brut sa 4 grama šećera i Brut s 11 grama, proizvode od sorte šipon, koja je unatrag desetak godina poznatija kao pušipel, i koja svakako jest najprepoznatljivija međimurska bijela sorta. Sibon Brut osvojio je srebrnu medalju na Decanterovim Svjetskim nagradama.

Oba su vina prilično solidna, s tim da je Brut vrlo bogat i zaokružen, te stilom pomalo podsjeća na Charles Heidsieck Brut Reserve, omiljeni šampanjac Decanterovih sudaca. Sibonova vina, koja distribuira Vivat, još su jedan dokaz da je Međimurje podesan prostor za proizvodnju pjenušaca.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.