Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BUFFALO Istrijani su na Advent dovukli cijelu zidanu peć u kojoj peku vrlo dobre pizze, ali hit su njihove tripice od boškarina i istarski bak

buffalo-advent

Ovoga ljeta na putu na berbu maslina zaustavili smo se u Buffalu, pizzeriji i lokalu na kružnom toku na ulazu u Vodnjan. Buffalo smo odabrali nasumce, za kratko piće, i otkrili da je riječ o vrlo dobrom lokalu i pizzeriji, s pizzama koje su odlično izgledale. Na vodnjanski Buffalo ponovno smo naišli ovih dana na Adventu, na Fuliranju na Strossmayerovom trgu, gdje ove sezone prvi put nastupaju u svojoj kućici. Buffalo je na Advent dovukao cijelu zidanu peć za pizzu i zanimljivi kratki meni od boškarina. Dobra pizza nedostajala je u ponudi od prvog Adventa.

buffalo-seferovic

Romano Seferović, prvak Hrvatske u pečenju pizze

Stigla je s Buffalom i Romanom Seferovićem, pizzaiolom čiji pehar na šanku adventske kućice podsjeća na činjenicu da je čovjek aktualni državni prvak u pečenju pizze. Probali smo najpopularniju, Buffalo pizzu. Buffalo pizza pečena je by the book, s tankim tijestom propisno zapečenim na dnu koje čvrsto stoji kad se kriška digne s tanjura, korektnim rubom, s optimalnom količinom sira s tartufima koji ipak ne preuzimaju druge okuse, ekstradjevičanskim maslinovim uljem, šalšom od pelata, nekim pristojnim maslinama i kobasicom od boškarina, koje ima premalo i pretanko je rezana da bi pizzi dala više karaktera.

buffalo-kucica

Pizza je hrskava i lagana, ne spada baš u raskošne gourmet pizze popu O’Harinih, ali ako slučajno na Adventu pored svega što se nudi odjednom poželite komad pizze, kod Buffala ćete vjerojatno biti zadovoljni. Puno zanimljivija od pizze, međutim, su njihova jela od boškarina. Buffalo tripice od boškarina nazvane Napaljeni boškarin koje se poslužuju u domaćem pecivu, pravo su marendaško jelo koje kuhaju na licu mjesta, s aromatičnim jakim šugom i dosta začinskog bilja. Imaju još kobasice od boškarina (Prasac u koritu) i istarski bak, sporo kuhanu koljenicu od boškarina koja se krčka pred gostima, a poslužuju je u brioš pecivu za burgere, u koje stave samo meso i malo radiča.

buffalo-tripice

Tripice od boškarina

buffalo-koljenica

Istarski bak, sporo kuhana koljenica od boškarina

buffalo-burger

Burger od boškarinove koljenice

Meso je ukusno, sočno, topi se u ustima i ima okus prave govedine, pa ga posve ispravno poslužuju puritanski, bez ikakvih dodataka. Jedina zamjerka je pecivo, koje je preveliko za količinu mesa koju stavljaju u njega, i nije dovoljno tostirano. Vodnjanski Buffalo na Advent je donio originalan i pošten istarski street food bez ikakvog prenemaganja. Tripice k0štaju 33 kune, koljenica je 48 kuna, kobasica 28 kuna, a pizza cut Buffalo pizze je 20 kuna, ostalih njihovih pizza (vege, Adventska i Margherita) 15 kuna.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.