Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovaj napitak od morske vode navodno liječi mamurluk bolje od ičeg dosad izumljenog

refix

Nemamo nikakvog razloga vjerovati u tvrdnje raznih startupa u industriji hrane, osim kad tako dobro zvuče da želimo vjerovati. A ovaj tim Španjolaca priča što svi želimo čuti. Zamislite da u četiri ujutro dođete kući nakon noći koja se zakomplicirala, otvorite frižider, popijete bočicu nečeg i ujutro se probudite za posao kao da sinoć niste pili baš ništa.

Galicijski startup Refix lansirao je napitak koji se sastoji od 20 posto morske vode, 80 posto izvorske vode, malo limunovog soka i stevije, i navodno liječi mamurluk. Limun i steviju, tvrde, dodali su samo da bi piće podsjećalo na popularni izotonik Aquarius, glavni aduti njihovog pića su 80 minerala i more. Raul Anta, čovjek iza firme koja je izmislila Refix, kaže: “Kad progutate velike količine alkohola, on većina se eliminira kroz pluća, zato vas policija testira puhanjem. Istodobno, alkohol je dijuretik, a kroz mokrenje se gube velike količine vode i mineralnih soli. Taj gubitak izaziva glavobolje, bolove u tijelu i mučnine, klasične simptome mamurluka.

Da biste ih spriječili, morate unaprijed osigurati dovoljno mineralnih soli i tekućine da amortizirate gubitak.” Da bi Refix imao efekta, dodaje, prije spavanja treba popiti najmanje dvije bočice od 2,5 decilitara. Ako ste puno pili mamurluk vas ujutro neće zaobići, ali će biti toliko podnošljiviji da vam praktički neće smetati.

Naravno, Refix ne odgovara na sva ostala pitanja zbog kojih nastaju problemi nakon konzumiranja alkohola, ali za ovo što obećavaju pozivaju se na 119 znanstvenih studija i testiranje na svojim prijateljima i prvim korisnicima, među kojima su i neki aktivni sportaši koji Refix ne koriste samo kad se napiju nego i kao piće za treninge jer im ubrzava oporavak. Velika obećanja, efektna kampanja i prijateljska cijena (pakiranje od šest bočica košta 11,40 eura) bili su dovoljni. Proizvod je napravio popriličan buzz na portalima i solidno krenuo u prodaju.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.