Le Chef kompilacija jedan je od najzanimljivijih godišnjih izbora. Zato što u njemu glasaju samo kuhari koji imaju dvije i tri Michelinove zvjezdice. Svaki od njih u ocjenjivanju mora navesti pet kuhara koje smatraju najboljim predstavnicima kuhanja na najvišem mogućem nivou. Svake godine, ugledni gastro časopis Le Chef objavi konačnu listu, koja izazove liku pažnju u gastronomskoj javnosti, i redovno izazove lavinu kritika zbog frankocentričnosti i ignoriranja najrelevantnijih svjetskih tredova.
Na ovogodišnjoj listi 100 najboljih chefova na svijetu prema sudu najboljih chefova na svijetu, na samom vrhu nalazi se Michel Troisgros, chef koji nesporno i spada u vrh ovakvih lista, ali njegova je pobjeda mnoge iznenadila, jer Troisgros dosad nije ulazio ni u prvih deset.
Drugo mjesto zauzeo je Yannick Alleno, još jedan veliki francuski chef, a treće Španjolac Joan Roca. Kao i obično, šest od deset najboljih su Francuzi, među kojima su i legende Pierre Gagnaire, Pascal Barbot i Alain Ducasse. Prvi je put među prvih 10 ušao Talijan Enrico Crippa.
Najviše kritika izazvalo je potpuno ignoriranje južnoameričkih chefova. Samo je Brazilac Alex Atala ušao na listu, i to među 100 chefova. Drugi problem je, naravno, nerealno niska zastupljenost žena. Samo ih je pet od sto: Dominique Crenn, Anne-Sophie Pic, Elena Arzak, Nadia Santini i Carme Ruscalleda.
Evo kako izgleda Le Chef kompilacija za 2018.
- Michel Troisgros – Maison Troisgros, Ouches, Francuska
- Yannick Alleno – Alleno Paris, Pariz, Francuska
- Joan Roca – El Celler De Can Roca, Girona, Španjolska
- Arnaud Donckele – Residence De La Pinede, Saint Tropez, Francuska
- Pierre Gagnaire – Pierre Gagnaire, Pariz, Francuska
- Emmanuel Renaut – Flocons De Sel, Megève, Francuska
- Enrico Crippa – Piazza Duomo, Alba, Italija
- Pascal Barbot – L’Astrance, Pariz, Francuska
- Seiji Yamamoto – Nihonryori Ryugin, Tokio, Japan
- Alain Ducasse – Plaza Athénée, Pariz, Francuska
- Michel Bras, Le Suquet, Francuka
- Alexandre Couillon, La Marine, Francuska
- Martin Berasategui, Martin Berasategui, Španjolska
- Alain Pasard, L’Arpege, Francuska
- Gilles Goujon, Auberge du Vieux Puits, Francuska
- Rene Redzepi, Noma, Danska
- Massimo Bottura, Osteria Francescana, Italija
- Arnaud Lallement, L’Assiette Champenoise, Francuska
- Daniel Humm, Eleven Madison Park, SAD
- Eric Frechon, Epicure, Francuska
- Dan Barber, Blue Hill Farm, SAD
- Andreas Caminada, Schauestein Schloss, Švicarska
- Rasmus Kofoed, Geranium, Danska
- Eric Pras, Maison Lameloise, Francuska
- Jonnie Boer, De Librue, Nizozemska
- Paul Pairet, Ultraviolet, Kina
- Paul Bocuse (pok.), Paul Bocuse, Francuska
- Massimiliano Alajmo, Le Calandre, Italija
- Mauro Colagreco, Mirazur, Francuska
- Anne-Sophie Pic, Maison Pic, Francuska
- Christophe Bacquie, Hotel du Castellet, Francuska
- Björn Frantzen, Frantzen, Švedska
- Nadia Santini, Dal Pescatore, Italija
- Dieter Koschina, Vila Joya, Portugal
- Regis Marcon, Retis et Jacques Marcon, Francuska
- Peter Goossens, Hof Van Cleve, Belgija
- Andoni Luis Aduriz, Mugaritz, Španjolska
- Guy Savoy, Guy Savoy, Francuska
- David Kinch, Manresa, SAD
- Andre Chang, Andre, Singapur
- Grant Achatz, Alinea, SAD
- Jean-Francois Piege, Le Grand Restaurant, Francuska
- Heinz Reitbauer, Steirereck, Austrija
- Yoshihiro Murata, Kikunoi, Japan
- Joachim Wissler, Vendome, Njemačka
- Niko Romito, Reale, Italija
- Thomas Kellerm, The French Laundry, SAD
- Joel Robuchon (pok.), L’Atelier de Joel Robuchon, Francuska
- Franck giovannini, B. Violier Hotel de Ville de Crissier, Švicarska
- Gerald Passedat, Le Petit Nice, Francuska
- Dominique Crenn, Atelier Crenn, SAD
- Marc Haeberlin, Auberge de l’Ill, Francuska
- Jacob Jan Boerma, De Leest, Nizozemska
- Julien Royer, Odette, Singaput
- Daniel Boulud, Daniel, SAD
- Peter Gilmore, Quay, Australija
- Bernard Pacaud, L’Ambroisie, Francuska
- Sven Elverfeld, Aqua, Njemačka
- Josean Alija, Nerua, Španjolska
- Carme Ruscalleda, Sant Pau, Španjolska
- Mathieu Viannay, Le Mere Brazier, Francuska
- Victor Arguinzoniz, Asador Etxebarri, Španjolska
- Yoshihiro Narisawa, Narisawa, Japan
- David Toutain, David Toutain, Francuska
- Elena i Juan Mari Arzak, Arzak, Španjolska
- Jiro Ono, Jiro Honten, Japan
- Esben Holmboe Bang, Maaemo, Norveška
- Serge Vieira, Serge Vieira, Francuska
- Eneko Atxa, Azurmendi, Španjolska
- Ben Shewry, Attica, Australija
- Jean-Georges Klein, Villa Rene Lalique, Francuska
- Hideki Ishikawa, Ishikawa, Japan
- Quique Dacosta, Quique Dacosta, Španjolska
- Tetsuya Fujiwara, Fujia 1935, Japan
- Yoshiaki Takazawa, Takazawa, Japan
- Marc Veyrat, La Maison des Bois, Francuska
- Christian Bau,Victor’s Fine Dining, Njemačka
- Frederic Anton, Le Pre Catelan, Francuska
- Paolo CAsagrande, Lasarte, Španjolska
- Christian le Squer, Le Cinq, Francuska
- Alex Atala, D.O.M, Brazil
- Kei Kobayashi, Rest, KEI, Francuska
- Hiroyasu Kawate, Florilege, Japan
- Sat Bains, Sat Bains, Velika Britnaija
- Michel Trama, Michel Trama, Francuska
- Corey Lee, Benu, SAD
- Jean Sulpice, Auberge du Pere Bise, Francuska
- Hitosi Ishihara, Mizai, Japan
- Heinz Beck, La Pergola, Italija
- Alexandre Gauthier, Le Grenouillere, Francuska
- Philippe Mille, Les Crayeres, Francuska
- Stefano Baiocco, Villa Feltrinelli, Italija
- Fabio Pisani i Alessandro Negrini, Il Luogo di Aimo e Nadia, Italija
- Rene i Maxime Meilleur, La Bouitte, Francuska
- Arnaud Bignon, The Greenhouse, Velika Britanija
- Chicco Cerea, Da Vittorio, Italija
- Shinobu Namae, L’Effervescence, Japan
- Arnaud Faye, La Chevre D’Or, Francuska
- Patrick Henriroux, Le Pyramide, Francuska
- Shinichi Sato, Passage 53, Francuska